Kan WEO meedoen om de titel..?

Kunt u zich nog herinneren wat u op 8 september 1996 heeft gedaan? Misschien stond u wel naar het duel tussen de voetbalverenigingen Alteveer en WEO te kijken. In dat geval zou de huiskamervraag kunnen zijn wat de uitslag van dat treffen was. We houden u niet in spanning. WEO nam een 1-2 overwinning mee naar huis. Later dat voetbaljaar zouden ze in Woldendorp met 4-0 winnen. Het waren twee van de drie overwinningen die WEO dat seizoen in de 5e Klasse C wist te boeken. Meer dan een twaalfde en laatste plaats zat er niet in voor de geelzwarten. Alteveer deed het overigens niet veel beter en eindigde destijds als elfde.

Beide clubs degradeerden aan het einde van de rit naar de toen nog bestaande 6e Klasse. Daar bivakkeerde Alteveer slechts een seizoen omdat het meteen kampioen werd. WEO finishte als derde, maar maakte een jaar later de stap omhoog. De Woldendorpers stoomden vanuit 5E meteen door naar de vierde klasse, Alteveer bleef achter. Een onverdeeld succes werd het avontuur in 4E niet, want WEO reikte niet verder dan de elfde plaats.

De terugkeer in de vijfde klasse leverde het eerste jaar een zesde plaats in de eindrangschikking op. Een jaar later dook ook de tegenstander van zondag weer op en weer wist Alteveer de Woldendorpers aan het einde van de rit voor te blijven. WEO verloor twee keer van Alteveer. Het seizoen daarop bivakkeerden beide clubs ook in de vijfde klasse en was het met de resultaten van WEO ook niet bijster goed gesteld. Erger nog, men eindigde als laatste met totaal zes punten en dus werd er opnieuw afgedaald. Ook nu maar voor een seizoen, want in het voetbaljaar 2004/2005 werd WEO kampioen met twee punten voorsprong op SC Scheemda.

Een voetbaljaar verder was het gewonnen terrein alweer verloren gegaan. Nu duurde het twee jaar alvorens WEO de weg omhoog terug had gevonden. De successen kregen echter geen vervolg.

De zesde klasse verdween op zeker moment en uiteindelijk kwamen de kemphanen van komend weekeinde elkaar in het seizoen 2016/2017 pas weer tegen. Dat was het jaar dat Gerard Zeeman het roer van Marshall Pourier overnam in Woldendorp. Thuis wist WEO met 1-0 van Alteveer te winnen, uit werd dezelfde uitslag genoteerd, maar nu in het voordeel van Alteveer. De voormalige prof wist WEO niet in de vierde klasse te houden en dus moest er opnieuw een stap terug worden gedaan.

WEO bivakkeert nu voor het derde jaar op rij in de vijfde klasse. Een elfde en een vijfde plaats viel hen daarbij ten deel. Beide keren was dat onder de leiding van een andere prominente naam. Gerard Zeeman werd namelijk opgevolgd door Bob Mulder.

Alteveer was even uit het vizier van WEO verdwenen, maar er kan nu dus opnieuw kennis worden gemaakt. Voorlopig staat WEO nog boven Alteveer, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Woldendorpers negen punten uit vier duels hebben verzameld, terwijl Alteveer zes punten uit twee wedstrijden heeft weten te halen.

Het duel van zondag wordt er dus eentje met een zekere lading. Temeer omdat er wordt gezegd dat WEO tot de titelkandidaten in de 5e Klasse D behoort. Als dat zo is, dan deed men het prima met overwinningen op DWZ (2-5), Usquert (6-0) en Drieborg (4-0) maar bewees het team van Bob Mulder zichzelf een slechte dienst door afgelopen weekend met 3-0 van BNC te verliezen. Alteveer boekte een 1-2 zege op Meeden en klopte Usquert met 6-1.

WEO heeft met Niels Jansen de alltime topscorer van de club in huis. Als je de statistieken moet geloven, zal de lange aanvaller dit seizoen een historische mijlpaal bereiken. Het moet namelijk wel heel raar lopen wil ‘de Verlosser’ deze competitie niet zijn tweehonderdste doelpunt maken. Jansen heeft momenteel 192 voltreffers staan en heeft nog wat wedstrijden te gaan om dit bijzondere feit te bewerkstelligen. Bij Alteveer is Bryan Schenkel de man met de meeste treffers (177) achter zijn naam.

Hoe een en ander ook uitpakt, voor WEO is het zaak om de thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Puntverlies zul je ergens onderweg weer moeten goedmaken als je ambitieuze plannen hebt. Of WEO die kan verwezenlijken? Na komend weekend wordt er wellicht wat meer duidelijk.

No Replies to "Kan WEO meedoen om de titel..?"