Winst voor drie atleten Loopgroep Bedum in Loopcircuit

Zestien atleten van de Loopgroep Bedum hebben afgelopen weekend aan een drietal hardloopevenementen meegedaan. Natuurlijk waren alle ogen gericht op de Ekensteinloop in Appingedam, waar het eindklassement na zes wedstrijden in het Ommelander Loopcircuit opgemaakt werd. In deze laatste wedstrijd konden nog twee atleten naar de eerste plaats klimmen. En dat lukte met maar liefst drie eerste plaatsen voor LB-ers in de eindklassering.

Annemarije Souër wist beslag te leggen op de eerste plaats bij de dames senioren, Carla Dijksta bij de dames 40 en Edward Pechler bij de mannen 50. Nienke Bouwman werd keurig derde bij de dames 40. In de afsluitende 10 kilometer van de Ekensteinloop deed Souër opnieuw van zich spreken. Ze liet alle dames de hielen zien en kwam als eerste over de meet na 42.43 minuten. Dit is voor haar een nieuwe beste tijd. Dijkstra en Pechler werden derde in hun categorie met 38.09 en 46.27 minuten. De tien kilometer werd ook gelopen door Harmen Stam en wel in 39.16 minuten, het nieuwe lid Alwin Kruijt Spanjer met 42.28 minuten, Erik van Dijken in 42.45 minuten, Ger Coster in 44.43 minuten, Nienke Bouwman in 51.29 minuten en Vanessa Wuijster kwam na 52.06 over de streep.

Op de vijf kilometer verbeterde Freek Bosker zich ruimschoots tot 30.31 minuten. Ook Miranda van der Molen liep deze afstand. Zij klokte 25.38 minuten. Erik Stam was na 26.59 minuten binnen en Sander de Vries liet 28.05 noteren.

In de Teutoburger Waldlauf in het Duitse Lengerich liep Peter Pettinga een grotendeels onverharde wedstrijd van 29 kilometer met veel hoogteverschillen. Hij voltooide deze pittige kilometers in 2.14.02 uur, goed voor de vierde plaats bij de mannen 45.

Op zondag namen namen twee atleten deel aan de Amsterdam Marathon. Ze kwamen beiden uit op de halve marathon (21,1 kilometer). Voor Erika Broekema was dit een laatste test voor de Berenloop op Terschelling over twee weken. Zij voltooide de ‘halve’ in 1.36.17 minuten. Peter Stokje finishte met 10 kilometer per uur in 2.07.27 minuten.

Op de foto van Eppe Wolfis de vier atleten van Loopgroep Bedum die in de eindklassering op het podium plaats mochten nemen met vanaf links Edward Pechler (1e M50), Nienke Bouwman (3e V40), Carla Dijkstra (1e V40) en Annemarije Souër (1e VSen).

No Replies to "Winst voor drie atleten Loopgroep Bedum in Loopcircuit"