Akelige blessure Ruben Danhof werpt schaduw over verlies SC Loppersum

Het duel tussen thuisclub SC Loppersum en Aduard 2000 heeft voor de Lopsters, behalve een 1-2 nederlaag, zaterdag nog een vervelend verlies opgeleverd. In het laatste deel van de tweestrijd moest Ruben Danhof, nadat hij ongelukkig ten val was gekomen, met een ernstige blessure naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Met nog een dikke tien minuten op de klok en een 1-2 stand in het voordeel van de gasten kwam Ruben Danhof tijdens een duel om de bal akelig ten val en bleef even roerloos op het veld liggen. Het werd al snel duidelijk dat hij zwaar geblesseerd was geraakt aan zijn linkerarm. De eerste diagnose wees uit dat hij een gebroken bovenarm had opgelopen. Er werd een ambulance ter plekke geroepen die Danhof naar het Martini Ziekenhuis in Groningen zou vervoeren.

Een dag na het voorval zit de schrik er nog steeds behoorlijk in bij de Lopster voetbalclub. Trainer Henk Buikema: ‘We hadden vrij snel in de gaten dat het goed mis was en dan moeten er ineens allerlei zaken geregeld worden. Gelukkig liep het qua hulpverlening allemaal goed. Het voetbal stond even op een lager plan, daar heeft op zo’n moment niemand de kop nog bij.’

In het ziekenhuis werd de gekwetste arm in eerste instantie gestabiliseerd. De pechvogel mocht zondag mee naar huis en moet zich maandag opnieuw in Groningen melden. ‘Dan wordt bekeken wat er verder moet gebeuren, maar dat zijn arm goed kapot is, moge duidelijk zijn’, vertelt vader Jaap Danhof, die kilometers verderop in Spijk met zijn team vv Poolster een 6-3 overwinning op het Sauwerder SIOS wist te boeken. We sturen de pechvogel een berichtje om hem sterkte te wensen. Hij reageert met de mededeling dat hij in ieder geval niet geopereerd hoeft te worden. Danhof heeft een speciale brace/korset gekregen die moet helpen bij het herstel van zijn linkerbovenarm. ‘Best pijnlijk en lastig even, maar het komt wel weer goed’, zegt de Lopster.

Het duel dat SC Loppersum op eigen veld moest spelen, had in het teken van herstel moeten staan, maar pakte anders uit. Na nederlagen tegen Grijpskerk (1-4) en Be Quick (2-0) was het wel weer tijd voor een succesje. De gastheren kwamen na een kwart wedstrijd nog wel op voorsprong door een rake kopbal van Ruben Keizer: 1-0. ‘Eigenlijk was dat onze beste periode. Daarna ging het echter mis. We hebben teveel spelers die momenteel niet in hun normale niveau halen. Als een tegenstander er wel vol voor gaat en je verzuimt er in mee te gaan, dan krijg je al snel het deksel op de neus’, aldus Buikema.

Na een half uur spelen was het Guido Weening die de achterstand namens de Aduarders koppend wist weg te werken en hij was het eveneens die de bezoekers aan een 1-2 voorsprong wist te helpen. ‘Zo’n tweede goal mag nooit vallen. Maar goed, als het allemaal even wat minder loopt, krijg je dat soort tegenslagen ook te verwerken’, zegt Buikema.

Hij refereert daarmee aan de te ver voor zijn doel staande Peter Paul Datema die heel snel terug naar zijn kooi moest na een bal vanaf de linkerkant. Hij wist de bal nog te raken, maar liet het leer voor de voeten van Weening vallen. SC Loppersum leek de draad kwijt te zijn. Men werd te simpel aan de kant gezet, verloor teveel duels en was te slordig in balbezit.

En toch waren er mogelijkheden om langszij te komen. Zoals bijvoorbeeld bij de actie waarbij Ruben Keizer op de paal kopte, invaller Tristan van de Beek op doelman Iddo Kooistra strandde en Joris Jurna via onderkant lat dacht de goalie te hebben gepasseerd, maar scheidsrechter Van Duinen geen treffer wilde toekennen omdat hij niet had kunnen constateren dat de inzet de doellijn inderdaad had gepasseerd.

De ruimte die het steeds aanvallender spelend SC Loppersum moest laten vallen, had de gastheren ook zomaar fataal kunnen worden. Aduard 2000 liet echter na de trekker definitief over te halen of strandde in het zicht van de haven.

En toen was daar dat akelige moment met een wel heel vervelende afloop. Tijdens een duel om de bal viel Ruben Danhof achterover en kwam, waarschijnlijk in een poging om zijn val te breken, heel ongelukkig op zijn linkerarm terecht. Nadat de ernst van de situatie tot iedereen was doorgedrongen, was er niemand meer die nog aan voetballen dacht. De wedstrijd lag geruime tijd stil, maar uiteindelijk kwamen beide clubs overeen dat ze de laatste tien minuten toch zouden spelen.

Ook daarin deed SC Loppersum van alles om een dreigende nederlaag te ontlopen, behalve scoren. Voor Aduard 2000 was het in die fase vooral overleven geblazen en de bezoekers grepen daarbij alle middelen aan die voorhanden waren om de seconden weg te laten tikken. Dat lukte het team van trainer Roy Kamps en dus konden er drie belangrijke punten aan het totaal worden toegevoegd.

Voor SC Loppersum waren de druiven zuur, maar gingen de gedachten na het late en laatste fluitsignaal meteen weer uit naar Ruben Danhof… Omdat voetbal immers maar een hobby is en de gezondheid van de mens het allergrootste goed dat er bestaat.

* SC Loppersum – Aduard 2000 1-2 (1-1). Ruben Keizer 1-0; Guido Weening 1-1; Guido Weening 1-2.

No Replies to "Akelige blessure Ruben Danhof werpt schaduw over verlies SC Loppersum"