Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week beginnen we als vanouds weer in de top, zoals wij die in onze regio kennen. In de 1e Klasse E speelde Winsum op eigen veld tegen het Oostwolder Pelikaan S. De teams kwamen een 1-1 eindstand overeen. De gasten waren dankzij een treffer van Fahim Belghroub aan de leiding gekomen. Hans Zwakenberg was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Steffen Vader hield een bittere nasmaak aan het duel over. Na lange tijd van afwezigheid mocht hij invallen, maar werd korte tijd later met rood van het veld gestuurd nadat hij een doorgebroken speler onderuit had gehaald.

Tweedeklasser NEC Delfzijl verloor op eigen veld met 2-3 van FC Meppel. En het begon allemaal zo hoopvol voor de mannen van trainer Kees Pranger. Na acht minuten spelen opende Arjen Klasens de score en vlak voor rust verdubbelde Dion Zimmerman de marge: 0-2. Er leek geen vuiltje aan de lucht, mar dat pakte wel even anders uit. Vrij snel na de doelwisseling kwam FC Meppel terug in de wedstrijd (1-2) en er waren nog geen tien minuten gespeeld in het tweede bedrijf of de achterstand was helemaal weggepoetst. Met die stand leek het duel te gaan eindigen, ware het niet dat de Drenten in de 88e minuut nogmaals doel wisten te treffen en NEC Delfzijl met lege handen lieten staan: 2-3.

SV Bedum heeft zichzelf een prima dienst bewezen door op eigen veld met 3-1 van FC Wolvega te winnen. Daar leek het aanvankelijk niet op, want David Micitis schoot de Friezen naar een 0-1 voorsprong. Mede dankzij een sterk gespeelde tweede helft wist het elftal van trainer Remy van der Wal het tij te keren. Nigel Bakker, Nick Boelhouwer en een rake kopbal van Joachim Belga betekenden een driepunter voor de paarshemden.

Met Holwierde (3C) is het kennelijk hollen of stil staan. Zaterdag ging het team van coach Eddy Tuik lelijk op zijn gezicht in de thuiswedstrijd tegen Glimmen, dat nog geen competitieduel had weten te winnen. Het werd maar liefst 1-5 voor de bezoekers, die namens Holwierde alleen Jurrely Torbed zagen scoren.

Lucas Rasker en Yoni van der Velde waren de doelpuntenmakers voor Noordwolde, dat promovendus FC Zuidlaren op bezoek kreeg. Veel schoten de gastheren niet met de twee treffers op, want de Drenten mikten vijf keer raak: 2-5. Noordwolde heeft nu uit vijf duels vier punten verzameld. Dat zijn er drie meer dan Omlandia, dat er thuis ook al niet te best kwam in het treffen met HFC ’15. De Hoogkerkers namen een overwinning mee naar huis. De gastheren keken halverwege het duel al tegen een achterstand van vier doelpunten aan. Na de doelwisseling waren er tekenen van herstel en zorgden twee goals van Kevin Potgieter voor een enigszins ‘draaglijke’ 2-4 eindstand. Door de zege van Glimmen zijn de Ten Boersters nu de hekkensluiter in 3C.

Voor verrassende uitslagen is de 4e Klasse C wel een aardig podium. Wat bijvoorbeeld te denken van de 1-0 nederlaag die DVC Appingedam kreeg toegediend van Amicitia VMC. De Stadjers begonnen het seizoen met twee nederlagen, maar hebben nu inmiddels drie zeges op rij weten te boeken. Voor de Damsters was het de eerste keer dat men met lege handen bleef staan.

Het thuis spelende SV De Heracliden ging met 2-4 onderuit in het treffen met GEO. De Garmerwolders scoorden zelf drie keer (Ferry Stollenga (2) en Paulus Camara) en kregen een treffer van de Meisters in de schoot geworpen. Namens de gastheren was Jeroen Linstra twee keer succesvol. FC LEO kreeg een flinke draai om de oren van thuisclub Lycurgus, dat met maar liefst 8-2 wist te winnen. Voor de Leensters scoorden Jasper Wiersum en Abienezer Araya.

Rood Zwart Baflo heeft wel eens betere tijden gekend. De laatste vier seizoenen was het team van trainer altijd in de top van de vierde klasse te vinden. Of dat dit seizoen ook nog gaat lukken is maar e vraag. Na zes competitieronden staat men namelijk op de voorlaatste plaats met slechts drie punten op het conto. Die werden gepakt in het duel (6-1) met slotlicht OKVC. Zaterdag werd op bezoek bij Niekerk met 2-1 verloren. Chris ten Boer scoorde voor de Bafloërs.

Over OKVC gesproken? De Oldehoofsters leken in de thuiswedstrijd tegen Middelstum hard op weg om de eerste overwinning van het seizoen gestalte te geven. Timon van der Helm en Sander Drijfhout waren er verantwoordelijk voor dat de gastheren met een 2-0 voorsprong mochten gaan rusten. Wat Middelstum na de thee ook probeerde, niets leek succesvol te zijn. Het duurde tot bijna tien minuten voor het laatste fluitsignaal alvorens Middelstum dan toch dichterbij wist te komen. Dennis Verkerk mikte de 2-1 binnen en meteen werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Met succes, want Robert Bos scoorde in de ultieme slotfase met het hoofd de 2-2 en dus kon rustig gesteld worden dat de elf van trainer Frank Konneman aan een uiterst vervelende middag was ontsnapt.

Vervelend was wel het bezoek dat SIOS in Spijk tegenover Poolster plaatste. De gastheren herstelden zich van de nederlaag tegen Niekerk door de Sauwerders, na een 0-1 achterstand, met een 6-3 nederlaag naar huis te sturen. Jesse Smit werd tot schutter van de week gekroond. Hij scoorde maar liefst vier keer. Kevin Bijlsma was verantwoordelijk voor de overige twee goals. Namens de bezoekers wisten Stefan Bultena (2) en Dennis Berghuis het net te vinden.

Het net laten bollen kunnen ze ook in 5D. Bijvoorbeeld op het sportpark van Corenos in Roodeschool. En daar was niet alleen de sterke wind debet aan. Het waren de gastheren die het bezoekende Potetos omver bliezen en een half dozijn treffers (6-0) lieten aantekenen. Trainer Marco Pesiwarissa kon geen beroep doen op de geschorste Kevin Haan. Wat waarschijnlijk nog meer pijn doet is het feit dat de loopbaan van Aalderd Duinkerken in het eerste team van Corenos ten einde lijkt te zijn. De ernstige knieblessure die hij vorig seizoen opliep, lijkt nu toch zijn tol te gaan eisen. Ook zonder deze spelers bleek Potetos echter geen partij voor de gastheren te zijn. Lars Baar was verantwoordelijk voor de helft van de productie. De overige doelpunten werden gemaakt door Elwin Wezeman, Jordan Muller en Marcel Dijkstra.

Het Zandeweerster ZEC kwam ook tot winst en wel in de uitwedstrijd tegen DIO Groningen. Ronny Bakker en Gijs Balkema zetten hun handtekening onder de doelpunten van ZEC, dat zich nu lijstaanvoerder van de onderste helft van de ranglijst mag noemen. Het kelderduel in deze klasse ging tussen Stedum en Warffum en leverde geen winnaar op. Namens de Stedumers wist Matthijs Colstee het doel van de tegenstander twee keer te doorboren. Voor Warffum waren het Jeffrey Doornbos en Stefan van den Berg die tot scoren wisten te komen en dus stond er na negentig minuten een 2-2 eindstand op het wedstrijdformulier.

SV TEO bleef in eigen huis de baas (4-3) in het duel met Zeester. De toeschouwers kregen zeven goals voorgeschoteld, waarvan er vier op het conto van de Ten Posters werden bijgeschreven. Verantwoordelijk daarvoor waren Robbert Veldman (2) Emiel Kruger en Aart Reitsema. Namens de Zoutkampers waren Vince van der Veen, Jasper Nienhuis en Jan-Wouter Zwart succesvol. Doelpuntrijk was ook het treffen tussen de Stadjers van VVK en het op bezoek zijnde Ezinge. De gasten trokken aan het kortste eind (5-3) en hadden in Wiebe Leistra een prima kracht. Hij zorgde voor alle drie de Ezinger treffers.

En dan is er nog de 5e Klasse E, waar SC Scheemda de te onttronen koploper is. Voorlopig is het nog niemand gelukt om de Scheemders een loer te draaien. In de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel ’15 werd alweer de zesde opeenvolgende overwinning opgetekend. Na het laatste fluitsignaal stond er een 5-0 eindstand op het formulier. Niek Smit zorgde met drie treffers voor het leeuwendeel van de doelpunten. Brian Drevel en Tom Knollema waren de overige prijsschutters. Komend weekeinde speelt SC Scheemda niet en zou VVS in punten langszij kunnen komen. Dan moet er wel van SGV worden gewonnen. Zaterdag klopten de Oostwolders overtuigend het thuis spelende Muntendam met 1-6, terwijl SGV met 1-4 van BATO op de voetbalbroek kreeg. Namens VVS scoorden Danny van Lang, Gerjan Drenth (2) en René Dijksterhuis (2). Een van de Muntendammers hielp ook nog een onvrijwillig handje mee.

Na de 4-2 zege op Muntendam was men in Siddeburen nieuwsgierig of de zaterdagtak opnieuw tot succes zou weten te komen. Dat moest in en tegen Haren gebeuren. De hekkensluiter van 5E liet zich niet gek maken en wist in ieder geval een punt (2-2) aan de ontmoeting over te houden. Eduard Zuur en Max Bulthuis troffen de roos voor Siddeburen. Wagenborger Boys tenslotte rekende thuis af met het gedegradeerde Westerlee. De Wagenborgers wonnen met 3-1 dankzij treffers van Erik Kort (2) en een trefzekere kopbal van Klaas Jan Nieland en dat betekende de eerste driepunter van dit seizoen.

Bij de zondagamateurs is Siddeburen (3B) de hoogst vertegenwoordigde club in onze regio. Lars Walma was de enige die aan Siddebuurster zijde gefeliciteerd kon worden. De punten gingen naar Muntendam, want dat zegevierde met 2-1. In 4C werd het duel tussen Eenrum en Bareveld afgelast en moest Farmsum opnieuw een nederlaag slikken. Nu was Heiligerlee trefzekerder: 3-1. Danny de Vries tekende voor de enige Farmsumer goal. De promovendus bezet momenteel een niet benijdenswaardige voorlaatste plaats in deze klasse met nog maar een schamel puntje uit vijf duels.

Kloosterburen (5D) kreeg een enorme optater toegediend door DWZ, dat met maar liefst 9-0 zegevierde. Het duel tussen gastheer Oldambtster Boys en WEO werd bij een 0-5 stand gestaakt vanwege een beenbreuk aan de zijde van de Boys. SV Woltersum rekende vrij eenvoudig (0-4) af met Froombosch. Bram van der Veen, Jeroen van Dijk (2) en Adem Secer scoorden voor de witzwarten. Usquert moest tenslotte zijn meerdere erkennen in Nieuweschans. De grensbewoners klopten de thuisclub met 2-4. Voor de Usquerders scoorden Wesley Moesker en Willem Bos. Opvallende aanwezig bij Usquert was de inmiddels 50-jarige Kacha Goguadze, die maar geen afscheid van het voetbal lijkt te willen nemen. Hij bleek van waarde te zijn, maar kon het slot van het wedstrijdverhaal geen andere wending geven.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"