Versterkt DRC Phoenix doet aan klantenbinding

Rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen. at was afgelopen weekend echter een heel ander verhaal. De ploeg wist een verrassende 50-41 overwinning te behalen tegen The Big Stones uit Havelte. In een voor de neutrale toeschouwers geweldige pot rugby wist DRC Phoenix al snel een voorsprong te nemen en die niet meer uit handen te geven, ondanks dat de ploeg uit Havelte met zeer goed rugby de gastheren een zware middag wist te bezorgen.

De fysiek sterke ploeg uit Havelte is in de afgelopen jaren vaak de bovenliggende partij geweest. The Big Stones maken dit seizoen ook zeker kans om in de top van de derde klasse te eindigen, dit in schril contrast met DRC Phoenix dat een moeizaam seizoen beleeft.

Verrassend was dan ook dat de beginfase van de wedstrijd een compleet ander beeld gaf. De Delfzijlsters waren in controle en speelden met goede afwisseling tussen de voorwaartsen en snelle mannen in de lijn. Dit resulteerde in twee snelle tries waarvan één gescoord werd door de goed spelende Delfin van Woudenberg. Het goede spel kon DRC Phoenix echter maar moeilijk vasthouden. De gasten uit Havelte bleken veel sterker in de scrum en ook in de line-outs had de thuisclub het zwaar. Dit beeld zou typerend blijken voor de rest van de middag. Havelte moest het vooral van direct fysiek spel hebben terwijl DRC Phoenix juist meer gebaat was bij open spel in de ruimtes van het veld. Qua scores leefden beide ploegen zich uit. Tries volgend elkaar in een rap tempo op echter bleef Phoenix een voorsprong houden.

De tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Havelte had een grote dominantie in de scrum waardoor DRC Phoenix moeite had met het opzetten van aanvallen. Beide ploegen bleven echter tries scoren en het scorebord maakte overuren. Mede door een try van de jonge Erik van Dijk, de eerste in zijn carrière in het eerste team van DRC Phoenix, wisten de Delfzijlsters Havelte op afstand te houden.

Met nog een paar minuten te spelen won DRC Phoenix een penalty in de scrum waardoor de voorwaartsen van de gastheren de wedstrijd over de streep wisten te trekken. De uiteindelijke 50-41 betekende een enorme opsteker voor de jonge onervaren ploeg. Zondag staat de volgende thuiswedstrijd gepland tegen een nog sterkere tegenstander. The Wild Rovers uit Doetinchem zijn dan te gast op sportpark Tuikwerd.

No Replies to "Versterkt DRC Phoenix doet aan klantenbinding"