Koploper te sterk voor volleybalheren LSV

De heren van volleybalvereniging LSV uit Loppersum mochten vrijdagavond naar Leek afreizen om tegen SC Rodenburg H1 aan te treden. Ondanks het feit dat de Lopsters een aardig niveau wisten neer te zetten, bleek er achteraf weinig te halen bij de koploper. Het werd 4-0 (25-23, 25-21, 25-16, 25-12) voor de thuisploeg en daarmee bevestigden zij ook dat ze absoluut topfavoriet voor de titel zijn.

LSV moest het zonder Gerard Hofman doen en Rob Ellens was nog niet helemaal hersteld van een blessure. B-junior Gertjan Schilder maakte om die reden weer deel uit van het team. Rodenburg begon met veel serve- en aanvallende druk. LSV kon daar in het begin weinig tegenover stellen en toonde ook teveel ontzag voor de tegenstander.

Na een time-out op 12-6 begon het wel iets beter te lopen maar het gat bleef schommelen rond de vijf punten. Tot het moment dat Jan Klink op 24-19 aan serve kwam. Hij serveerde naar 24-23 en even leken de gasten de set naar zich toe te zullen trekken. De thuisploeg beschikte echter over een lang en aanvallend sterk team en dat maakte net het verschil.

De tweede set was bijna een kopie van de eerste. Tot 16-14 ging het gelijk op maar daarna werden alle kleine foutjes genadeloos afgestaft door Rodenburg. Vooral spelverdeler Marten Bosker wist zijn aanvallers regelmatig vrij te spelen.

Ondanks de achterstand leefde bij de Lopsters nog wel het gevoel dat er wellicht een set te pakken was. En dat was te zien in het begin van de derde set. Blokkerend stond het uitstekend en de midspelers werden gemakkelijker gevonden. LSV liep uit naar 2-8 en 6-10, maar toen werd weer eens hard duidelijk dat je tegen deze tegenstander geen foutjes kan maken. Rodenburg liep uit naar 16-13 en de set was gespeeld.

In de vierde set kwam Schilder in het veld en het werd een harde maar zeer leerzame les voor hem. Serverend werd hij door de thuisploeg veelvuldig gezocht en dat leverde aardig wat problemen op, maar hij vocht zich er doorheen. De koploper liep snel uit naar 15-5 en daarmee was het laatste verzet gebroken.

LSV aanvoerder Arnold Hovenga: ‘Wij konden vanavond dat stapje extra niet maken en dan kom je dus tekort. Er waren toch weer een aantal puntjes te zien waar we aan moeten werken. Rodenburg is een leuke tegenstander. Zij worden gewoon kampioen.’

No Replies to "Koploper te sterk voor volleybalheren LSV"