DRC Phoenix kan Wild Rovers in slotfase niet bijbenen

In een enerverende wedstrijd tussen thuisclub DRC Phoenix uit Delfzijl en Wild Rovers waren het de gasten uit Doetinchem die zondag op Tuikwerd aan het langste eind wisten te trekken. Phoenix had veel moeite met het fysieke spel van de tegenstander maar wist met snelheid steeds voor veel gevaar te zorgen. Het verschil op de ranglijst werd pas in de slotfase gemaakt. Een moegestreden DRC Phoenix kon het niet meer bolwerken en de Wild Rovers sleepten uiteindelijk een verdiende 24-44 overwinning uit het vuur.

De Wild Rovers zette de thuisploeg vanaf de beginfase onder zware druk. DRC Phoenix had moeite met de zware sterke scrum van de tegenstander. Door goed oplopend werk van de thuisploeg maakten de Wild Rovers veel kleine fouten met als resultaat dat de brilstand lang op het scorebord bleef staan.

Bij een spaarzame uitval was het echter DRC Phoenix dat de score opende. De zoals gewoonlijk sterk spelende Lennart Boerma had eerder al enkele ‘try saving’ tackles gemaakt en nu wist hij zich aanvallend te onderscheiden. Boerma werd door de spelverdelers aan het werk gezet en bleek niet af te stoppen. Deze voorsprong schudde de Wild Rovers wakker. Binnen enkele minuten waren het de zware voorwaartsen van de gasten die over de try-lijn stormden. De Wild Rovers bleven nu aandringen. De Delfzijlsters wisten de boel met kunst- en vliegwerk dicht te houden. Spelers als Erik van Dijk, Jesse van Oosten en Lennart Boerma waren de mannen die constant veel werk opknapten.

De Wild Rovers lieten zich echter weer verrassen. Een scrum van de thuisploeg gaf Albert Kammenga uiteindelijk de kans om met een snoekduik in de verre hoek van het veld een tweede try voor de thuisploeg te scoren. De Wild Rovers namen het heft nog meer in handen na deze tweede achterstand van de middag. DRC Phoenix kwam steeds moeizamer onder de druk uit en moest steeds meer terrein en tries prijs geven. Een drietal goede tries van de Wild Rovers gaf de krachtsverhouding goed weer op het scorebord. Beide ploegen gingen met een 12-26 stand de rust in.

Het tweede bedrijf werd al snel in vuur en vlam gezet door Lennart Boerma. Een goede ‘line-out’ van DRC Phoenix werd gevangen door Erik van Dijk. Scrumhalf Tirza Boerma zette de snelle mannen in de lijn aan het werk en Lennart Boerma wist knap een aantal tackles te doorbreken en zijn tweede try van de middag te scoren. De tweede helft kende een lange periode waarin er niet gescoord werd. Beide ploegen hadden moeite om elkaars verdediging te doorbreken.

Bloedeloos was het zeker niet. Aan beide kanten vielen spelers geblesseerd uit tijdens de harde strijd. De goed leidende scheidsrechter moest meerdere keren optreden om iedereen in het gareel te houden. De jonge ploeg van de Delfzijlster rugbyclub kreeg in de slotfase meer en meer moeite om de fysieke strijd te blijven winnen. De Wild Rovers roken bloed en wisten de wedstrijd te beslissen met drie tries.

Het was toch de thuisploeg die de laatste try van de middag te scoren. De altijd hard werkende en fysiek imposante Jesse van Oosten kreeg de bal aangespeeld in het 22 meter-gebied van de tegenstander. Een aantal verdedigers probeerde hem af te stoppen maar kwam net te kort waardoor Van Oosten de vierde try van de middag scoorde voor de thuisploeg. Dit leverde DRC Phoenix toch nog een bonuspunt op. Het in de onderste regionen bivakkerende DRC Phoenix heeft de komende week een uitwedstrijd op het programma. Het op zaterdag spelende Spakenburg is dan de tegenstander.

No Replies to "DRC Phoenix kan Wild Rovers in slotfase niet bijbenen"