Leden Artemis bij Plantsoenloop en Berenloop

De Winsumers Willem Hofman en zijn zus Elizabeth Hofman hebben afgelopen weekend een persoonlijk record gelopen tijdens de Berenloop Marathon op Terschelling. In de Plantsoenloop in Groningen behaalde plaatsgenoot Koos Durenkamp een derde plaats op de 4 kilometer bij de mannen 55-plus.

De Berenloop Marathon op Terschelling is voor de atleten een echte uitdaging en wordt als zwaar omschreven. De route omvat het gehele eiland: van West naar de Boschplaat, door de polder, de duinen, over het strand met start en finish onder de Brandaris. Ongeveer zeven duizend deelnemers stonden het afgelopen weekend aan de start van de diverse afstanden. Het was overwegend goed loopweer.

Op de marathon finishten 442 deelnemers, waaronder drie Artemissers. Willem Hofman liep een constante wedstrijd en passeerde als 19e bij de mannen 40-plus de eindstreep na 3.49.38 uur. Met deze tijd verbeterde hij zijn pr op deze afstand met 4.09 minuten. Zijn zus Elizabeth: ‘Het was zwaar maar ik ben heel blij dat ik het gehaald heb’, liep na 4.44.09 uur onder het finishdoek door. Hiermee verbeterde ze haar oude toptijd op de klassieke hardloopafstand met 10.11 minuten. De derde Artemiser, Peter van Ooijen uit Warfhuizen, voltooide zijn eerste marathon onder de vlag van Artemis. Hij had het heel moeilijk onderweg. ‘Opgejaagd’ door de bezemwagen werd er voor hem als 24e bij de recreanten mannen 60-plus een tijd van 4.56.10 uur genoteerd.

Ab Slagter uit Uithuizermeeden startte op de halve marathon. Zijn 1.56.09 uur betekende een 58e plaats bij de mannen 50-plus.
Het Berenloop-weekend was zaterdag al begonnen met een 10 en een 5 kilometer wedstrijd. Op de 10 kilometer leverde Miranda Vink uit Winsum, op de weg terug, een keurige prestatie. In een veld met 196 deelneemsters behaalde zij met een tijd van 50.29 uur een negende plaats. Ab Slagter legde de 5 kilometer af in 24,38 minuten. Hij werd hiermee tiende bij de mannen 50-plus.
Plantsoenloop Groningen

Koos Durenkamp leverde zaterdag in de Plantsoenloop een prima prestatie met een derde plaats op de 4 kilometer bij de Mannen 55-plus. Het in prachtige herfstkleuren getooide Noorderplantsoen in Groningen vormde het decor van de 62e editie van de Plantsoenloop. Op de diverse afstanden stonden ongeveer 3000 deelnemers, waaronder veel scholieren, aan de start. Het door de regen veroorzaakte gladde parcours omvatte een rondje van twee kilometer over heuvelachtig terrein.

De afvaardiging van Artemis bestond uit vier deelnemers. Op de 8 kilometer (vier ronden) werd Ricardo Damminga uit Baflo 26e bij de mannen senioren in 34.59 minuten. Plaatsgenoot Rene Hartlief finishte als 17e bij de mannen 35-plus in 36.39 minuten. Op de 4 kilometer (twee ronden) behaalde de 75-jarige Koos Durenkamp een keurige derde plaats bij de Mannen 55-plus in 20.03 minuten. Jeannet Bakema uit Loppersum noteerde een tijd van 27.50 minuten en werd hiermee negende bij de vrouwen 55-plus.

No Replies to "Leden Artemis bij Plantsoenloop en Berenloop"