Neptunus roeit ‘Novembervieren’

Roeiers van roeiverenging Neptunus uit Delfzijl hebben zondag meegedaan aan de ‘novembervieren-wedstrijd’ in Amsterdam. Vier kilometer roeien in een boot met vier roeiers. Dat is wat de leden van Neptunus in vier verschillende ploegen deden. Daarmee maakte de ‘Novembervieren-wedstrijd’ haar naam meer dan waar.

Eva Griep roeide in het meisjes 16-veld in een ploeg met meisjes uit Steenwijk en Leeuwarden met Neptunus-roeier Fons Folkers als stuurman. Deze ploeg heeft slechts enkele keren samen getraind. Zie wisten een zeer verdienstelijke achtste plaats te halen. In het jongens 18-veld roeide Jan Huib Veninga samen met roeiers uit Groningen en Assen. Zij bereikten een zeer goede tweede plaats. Veninga heeft het afgelopen seizoen niet voor wedstrijden getraind maar vond het een uitdaging om met de Novembervieren toch mee te roeien.

Fons Folkers kwam naast zijn sterke stuurkunsten zelf als roeier uit in het jongens 16-veld in een combiploeg met Leeuwarden en Groningen. Ze hadden slechts een keer getraind en behaalden een mooie elfde plaats.

Ook Maarten Veninga startte in dit veld. Hij roeide in een ploeg met roeiers uit Groningen en Assen. Net als vorig jaar roeiden zij een superrace. Samen met, de geweldige stuurprestatie van Eva Griep behaalden ze met verve de eerste plaats.

No Replies to "Neptunus roeit 'Novembervieren'"