Volleyballers LSV winnen weer van Donitas

In de vijfde wedstrijd van het seizoen moesten de mannen van LSV uit Loppersum alweer aantreden tegen Donitas H5. Aangezien de studenten op de oorspronkelijke datum in januari niet de beschikking headden over een zaal, was de partij verzet naar afgelopen zaterdag. Ondanks het vroege aanvangstijdstip (12 uur) werd het een gemakkelijke middag voor LSV.

LSV vertok in de ochtend zonder trainer coach Marcel Haak. Zijn taak werd overgenomen door spelers Rob Ellens en Gerard Hofman. Beiden waren niet topfit en bleven de gehele wedstrijd op de bank. Zij zagen beide ploegen goed beginnen, maar het was LSV dat een kleine voorsprong wist te nemen. Die konden ze de gehele set behouden zonder echt ver uit te lopen.

Donitas bleef vooral in het begin goed bij, maar maakte teveel fouten om langszij te kunnen komen. Het probleem bij de studenten was vooral dat het allemaal heel erg hard moest, zowel aanvallend als serverend. Wanneer dat lukt is het natuurlijk prachtig, maar dat was in de eerste set niet zo. Deze eindigde in 22-25 voor de gasten.

In set twee en drie bleek het krachtsverschil wel erg groot te zijn. Aan de hand van een uitstekende pass wist spelverdeler Jurjen Haak zijn aanvallers prima te vinden. Buitenaanvaller Bert Vink wist een paar maal hard door te komen en wanneer er dan toch een blok tegenover stond werd er goed verdedigd. Beide sets eindigden in 14-25 en zo stond na een uur de 0-3 op de borden.

In de vierde set nam LSV wat gas terug, maar echt spannend werd het niet meer. Donitas kreeg weinig grip op de lastige serve van Dirk de Vries en op de midaanvallen van Arne Haak. De set eindigde in 20-25 en dus een 0-4 overwinning voor de Lopsters, die zo hun tweede plek in de ranglijst consolideerden. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen nummer drie Surf op het programma. Het duel begint om vier uur.

 Stand:
 1. S.C. Rodenburg HS1 6 - 27	21- 3
 2. LSV HS1       5 - 19	15- 5
 3. SURF HS1      4 - 15	12- 4
 4. Merna HS1      3 - 13	11- 2
 5. Lycurgus HS6    5 - 10	 9-13
 6. Veracles HS5    5 - 10 	 8-12
 7. Donitas HS5     5 - 9	 8-14
 8. vv Trias HS2    4 - 8	 7-10
 9. G.A.V. Unitas HS1  4 - 8	 7-10
10. Oranje Nassau HS2  6 - 4	 4-21
11. Voklubol HS1    3 - 2	 2-10

No Replies to "Volleyballers LSV winnen weer van Donitas"