Vijfde plaats Veninga op NK Indoorroeien

Maarten Veninga van roeivereniging Neptunus uit Delfzijl roeide afgelopen weekend naar een vijfde plaats bij de jongens 16 tijdens het Nederlands kampioenschap indoorroeien in Amsterdam. Hierbij wordt niet in boten geroeid maar op Concept 2-roeiapparaten die ook te vinden zijn in de meeste sportscholen. De afstand bedroeg twee kilometer en deze moest zo snel mogelijk worden afgelegd.

Veninga kwam aan de start in een veld met 78 deelnemers vanuit het hele land. Met zijn tijd van 6.37.2 minuten bleef hij slechts 1,2 seconden van het brons verwijderd. Het was trouwens helemaal een groot feest voor de Noordelijke roeiers. Alleen de vierde plaats ging naar het Westen, voor de rest werd de top vijf gevuld met roeiers uit Groningen, Assen en Delfzijl.

Eva Griep startte in een veld van 59 meiden. Door de zenuwen en de adrenaline schoot zij als een pijl uit de boog tijdens haar wedstrijd. De veel te snelle start resulteerde in een vroege verzuring. Het grootste deel van de wedstrijd was het daardoor pijn lijden. Op karakter en wilskracht lukte het uiteindelijk wel om door te zetten en nog net in de top 50 te eindigen. Een goede ervaring voor de volgende keer.

No Replies to "Vijfde plaats Veninga op NK Indoorroeien"