Trainer Duurt Dijkman keert terug naar jeugdliefde

Duurt Dijkman keert terug naar zijn jeugdliefde, het Damster voetbal. De Pelikanen-man in hart en nieren wordt volgend seizoen hoofdtrainer van DVC Appingedam. Met deze trainer heeft de club volgens eigen zeggen een enthousiaste en zeer gemotiveerde opvolger gevonden voor de huidige hoofdtrainer Erwin Buurmeijer, die eerder dit jaar heeft aangegeven na dit seizoen aan een nieuwe uitdaging toe te zijn.

De Stadjer is geen onbekende binnen het Damster voetbal. Als speler zette hij op 6-jarige leeftijd zijn eerste schreden op het Wellemansportpark bij de pupillen van fusieclub De Pelikanen. Hij zou er nog heel wat jaren aan toe voegen die hem uiteindelijk ook tot het eerste elftal zouden brengen.

Dijkman was nog maar achttien toen hij aan zijn trainerscarrière begon. Na verschillende jeugdteams in vrijwel alle leeftijdscategorieën werd het in 2013 tijd om de voetbalvleugels uit te slaan richting het toenmalige Eems Boys, dat met Neptunia tot NEC Delfzijl zou fuseren.  Er volgden vier succesvolle seizoenen met het tweede elftal inclusief promotie naar de reserve eerste klasse. Op dit moment is Dijkman bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van SC Scheemda. Waar zijn team volop mee strijd als titelkandidaat in de 5e klasse E.

SC Scheemda moest van ver komen toen Dijkman daar het roer overnam. De club van het sportpak d’ Oosterd had een flinke tuimeling gemaakt en moest zichzelf helemaal opnieuw oprichten. Het eerste voetbaljaar sloten Dijkman en zijn mannen af met een zesde plaats in de competitie, vorig seizoen eindigde men als tweede achter kampioen Wildervank. Dit seizoen kan er, tot nu toe in ieder geval, van een prima optreden worden gesproken. SC Scheemda is momenteel lijstaanvoerder in 5E, maar weet VVS Oostwold en GRC Groningen vlak achter zich.

Met het aanstellen van Duurt Dijkman is het bestuur en de commissie VTZ van DVC Appingedam er van overtuigd een trainer gevonden te hebben met focus op de ontwikkeling van het eerste elftal, maar ook iemand die een positieve bijdrage kan leveren aan het totale voetbalplan van de Damster vereniging.

Voorzitter Gerben Loer zegt er het volgende over: ‘Duurt is een fijne en ambitieuze trainer. Het was wel even slikken toen hij bekend maakte dat hij zou vertrekken. Maar we waren op de hoogte dat hij met DVC in gesprek zou gaan en begrijpen heel goed dat hij deze stap wil maken. We gaan samen proberen om het seizoen zo mooi mogelijk af te maken.’

No Replies to "Trainer Duurt Dijkman keert terug naar jeugdliefde"