Zaterdagvoetballers Siddeburen sluiten jaar goed af

De zaterdagvoetballers van Siddeburen hebben de eerste competitiehelft op prima wijze afgesloten. Op het eigen sportpark Ewensborg werd Blauw Geel ’15 met 2-1 geklopt. De winnende treffer viel pas laat in de wedstrijd, maar zorgde er wel voor dat de Siddebuursters met een goed gevoel aan de kerstvakantie kunnen beginnen.

Van slotlicht in je klasse naar degelijke middenmoter. Het kan verkeren in de voetballerij. Dat geldt zeker voor de zaterdagvoetballers van Siddeburen, die na drie competitieduels al drieëntwintig tegentreffers hadden geïncasseerd en zich dan ook in de kelder van de 5e Klasse E bevonden.

De wederopstanding van het team mag er echter zijn. Tussendoor werd alleen nog, op onbegrijpelijke wijze, van Wagenborger Boys verloren. Na de 2-1 winst van zaterdag op Blauw Geel is het team van trainer Siem Bijman al vier wedstrijden zonder puntverlies gebleven.
Eenvoudig ging het allemaal niet voor de Bijman-brigade. De kansen om Blauw Geel ’15 al in een vroeg stadium voor grote problemen te plaatsen werden nagelaten. De gasten bleven rustig achterover hangen en probeerden met lange halen een van de spitsen aan het werk te zetten. Vroeg of laat valt zo’n bal een keer goed en dreigt er meteen gevaar, of moet er een corner worden weggegeven. Dat was ook nu het geval.

Na een kwart wedstrijd viel er even een gaatje achterin, maar kon er nog ingegrepen worden. De toegekende corner werd echter tegen het nylon gemikt door Jaap Koch: 0-1. De gasten bleven volharden in hun speelwijze en Siddeburen bleek daar toch de nodige moeite mee te hebben. Op de bank van Blauw Geel ’15 heerste rust. Men had het duel onder controle en liet Siddeburen de wedstrijd maken. Voor de pauze zouden er geen schokkende dingen meer gebeuren en dus moest, met name vanuit het oogpunt van de thuisclub, het vuurwerk na de doelwisseling worden afgestoken.

Het was Blauw Geel ’15 dat na de theepauze beter begon te spelen en ook voor meer gevaar wist te zorgen. Siddeburen kwam met de schrik vrij toen een inzet op de lat uiteen knalde. ‘Daar hadden we over geluk geen klagen, anders was het waarschijnlijk minder goed afgelopen’, vertelde Bijman na de wedstrijd. Toch zou zijn ploeg zich knap herstellen. De in het veld gebrachte Eduard Zuur bracht beide teams na driekwart wedstrijd op gelijke hoogte. Na een goed lopende aanval wist hij op rechts het strafschopgebied van de Stadjers binnen te snijden en voor de gelijkmaker te zorgen: 1-1.

Op dat moment leek een gelijkspel het hoogst haalbare voor beide teams en terwijl de minuten voorbij kropen had het er ook alle schijn van dat het bij de bereikte stand zou blijven. In de slotminuten sloeg de thuisclub echter alsnog toe. Uit een voorzet van Youri Hendriks dacht Eduard Zuur te scoren, maar zag zijn poging schipbreuk lijden. De attent reagerende Egbert Bosma was er echter als de kippen bij om de rebound alsnog tussen de palen door te jagen: 2-1.

De vreugde was groot aan de zijde van Siddeburen en de tijd te kort voor Blauw Geel ’15 om nog iets terug te doen. Na het laatste fluitsignaal werden de vuisten gebald. De thuisclub had het toch maar weer geflikt. ‘Soms moet het kwartje een keer goed vallen en vandaag was dat het geval’, aldus een glunderende Siem Bijman.

Over het feit dat zijn club ineens omhoog kan en mag kijken zei hij het volgende: ‘We hebben aan het begin van het seizoen even naar de juiste balans lopen zoeken en dat heeft ons punten gekost. Ik heb het idee dat we de posities nu goed ingevuld hebben en het is natuurlijk mooi dat je met Eduard Zuur en Egbert Bosma twee menen hebt die weten wat scoren is. Het is trouwens jammer dat we volledig onnodig van Wagenborger Boys hebben verloren, anders hadden we er nog beter voorgestaan. De top drie is redelijk ver weg, maar de vierde plaats is binnen bereik. Wie weet wat ons dat aan het einde van de rit oplevert. We moeten echter wel nuchter blijven. Ons leven hangt niet van het spelletje af, al ben ik wel zo eerlijk om toe te geven dat we met een prima gevoel de winterstop in gaan.’

* Siddeburen (zat) – Blauw Geel ’15 2-1 (0-1). Jaap Koch 0-1; Eduard Zuur 1-1; Egbert Bosma 2-1

No Replies to "Zaterdagvoetballers Siddeburen sluiten jaar goed af"