Daniël Venhuizen en Farmsum gaan eigen weg

Zondag-vierdeklasser Farmsum en trainer Daniël Venhuizen hebben in goed overleg besloten om de samenwerking na het lopende seizoen te beëindigen.

De 23-jarige Venhuizen heeft dan vier seizoenen aan het roer gestaan bij de roodgelen met als hoogtepunt het vorig seizoen behaalde kampioenschap in de 5e klasse D. De Farmsumers kenden dit seizoen een moeilijke start, maar hebben zich door zes overwinningen op rij te boeken opgewerkt naar een verdienstelijke zesde plek op de ranglijst van de 4e klasse C. Mede door die successen deelt men nu ook de koppositie in de strijd om de tweede periodetitel.

Beide partijen hebben aangegeven om klaar te zijn voor een volgende stap in de toekomst en VV Farmsum wenst Daniël Venhuizen dan ook veel succes bij zijn volgende uitdaging. ‘Dat klinkt misschien gek, maar ik ben al vanaf mijn zesde aan Farmsum verbonden. Ik ben nu 23 jaar en er is echt wel wat meer in de voetbalwereld te zien aan de andere kant van het kombord van Farmsum. Dat wil overigens niet zeggen dat ik hier een slechte tijd heb gehad. Ik ben er in gestapt toen Farmsum eigenlijk niet lager kon zakken en moeilijke jaren kende. We staan nu met het elftal op een hele mooie plek en kunnen het seizoen zelfs nog heel mooi laten eindigen. Ik denk dat ik wel heb laten zien dat ik iets kan’, zegt de oefenmeester.

Op de vraag of zijn voorkeur naar een zaterdag- of zondagclub gaat, zegt Venhuizen: ‘Dat maakt me op zich niet veel uit. Als het maar in de regio is. Ik heb me nog niet echt georiënteerd, maar dat komt wel. Eerst moet het werk in Farmsum nog af. Het zou bijvoorbeeld geniaal zijn als we de tweede periodetitel weten te pakken. Daarmee laten we pas echt aan de buitenwereld zien dat Farmsum weer helemaal terug is.’

No Replies to "Daniël Venhuizen en Farmsum gaan eigen weg"