Erwin Molog nieuwe trainer Winsumer vrouwen

Erwin Molog wordt met ingang van het seizoen 2020-2021 de nieuwe hoofdtrainer van het eerste vrouwenteam van vv Winsum. Molog volgt daarmee Neil Judkins op die heeft aangeven na dit seizoen als hoofdtrainer te stoppen.

Molog is de huidige hoofdtrainer van de mannen van FC LEO uit Leens, waar hij aan zijn derde seizoen bezig is. De afgelopen twee seizoenen streed hij met FC LEO voor een plek in de nacompetitie. Vorig seizoen werd de nacompetitie bereikt waarin verloren werd van VenV ’68.

Voor zijn Leenster periode trainde hij drie seizoenen het Sauwerder SIOS en was hij aan het stad-Groninger VVK verbonden. In de gesprekken, die samen met een deel van de Winsumer selectie werden gevoerd, heeft hij zijn visie en enthousiasme duidelijk naar voren gebracht. De nieuwe hoofdtrainer zal komend seizoen verder invulling geven aan de voetbalambities van vv Winsum. Vrouwen 1 speelt op dit moment in de eerste klasse en het vrouwenvoetbal is volop in ontwikkeling. Beide partijen kijken uit naar een mooie samenwerking.

De overstap van Molog van het heren- naar het damesvoetbal is volgens Peter Ritzema van het bestuur van vv Winsum niet zo opmerkelijk als het misschien wel lijkt. ‘Het is een ambitieuze man die een volgende stap in zijn trainerscarrière wil maken en dan het liefst wat hogerop. Dat had bij een herenteam kunnen zijn, maar nu kwam dit op zijn pad en de gesprekken met hem verliepen heel goed.’

Het vrouwenvoetbal is Molog niet helemaal vreemd, want in zijn Sauwerder periode trainde hij ook de dames van SIOS. ‘Een dameselftal is hartstikke leuk. Ze zijn fanatieker dan je denkt en weten precies wat ze willen. Ik zag de vacature van Winsum en heb er op gereageerd, Toen ik op gesprek kwam, merkte ik wel dat de club zich goed had voorbereid. Daar hou ik wel van’, zegt Molog.

Het spreekt hem erg aan wat er in Winsum allemaal gaat gebeuren in het kader van bijvoorbeeld de nieuwe sportaccommodatie. ‘De faciliteiten zijn allemaal dik in orde, het nivo is hoog en er is zelfs zicht op spelen in de hoofdklasse. Het zal voor sommigen misschien als een onverwachte stap over komen, maar ik kan me bij Winsum ook zelf verder ontwikkelen. Eigenlijk zie ik alleen maar pluspunten en kan wel zeggen dat ik er erg veel zin in heb.’

Eerst wacht hem nog de tweede competitiehelft bij FC LEO. De Leensters staan momenteel op de achtste plaats in 4C met vijftien punten uit twaalf duels. De eerstvolgende wedstrijd spelen de oranjehemden op 25 januari uit bij Niekerk.

 

 

No Replies to "Erwin Molog nieuwe trainer Winsumer vrouwen"