Marshall Pourier nieuwe trainer NEC Delfzijl

Marshall Pourier is met ingang van het seizoen 2020/2021 de nieuwe hoofdtrainer van tweedeklasser NEC Delfzijl. Pourier is in het bezit van het diploma UEFA B (TC 2) en fungeert dit seizoen als assistent-trainer van Oranje Nassau, waar oud-trainer van NEC Delfzijl Erwin Heerlijn de hoofdtrainer is.

Pourier kwam vanuit Dordrecht naar het noorden en vestigde zich in Delfzijl. Hij bouwde zijn actieve loopbaan als voetballer af bij het inmiddels ter ziele gegane Oosterhoek. Zijn eerste schreden al trainer zette hij op het veld van het toenmalige Eems Boys, waar hij de tweede selectie onder zijn hoede nam. In een later stadium werd hij hoofdtrainer van het Woldendorper WEO en daarna van zondag-tweedeklasser Hoogezand. Toen duidelijk werd dat Pourier Hoogezand zou verlaten, besloot Heerlijn hem naar Oranje Nassau te halen.

De samenwerking van het tweetal gaat dus niet langer dan één seizoen duren. Dat heeft volgens Pourier niets te maken met de verstandhouding tussen hem en de rest van de Delfzijlster technische staf van de club uit de stad Groningen. ‘Absoluut niet, want die is hartstikke goed. We zijn als broers voor elkaar, maar zo gaat dat nou eenmaal in de voetballerij’, zegt de oefenmeester. Hij geeft aan dat men het bij ON erg jammer vindt dat hij naar NEC Delfzijl verkast, maar dat ze het hem allemaal gunnen.

‘De kans was voor aanwezig om zelfstandig weer een elftal te trainen en als het dan ook nog in je eigen woonplaats is? NEC Delfzijl is een geweldige club. Ik ben ooit als trainer in Delfzijl begonnen en kom nu weer thuis. Veel mooier gaat het niet worden. Ik ben trots op mijn dorpje en heel blij dat ik bij zo’n vereniging aan de slag mag’, zegt Pourier. Hij hoopt het goede werk van huidig coach Kees Pranger voort te kunnen zetten en waar mogelijk uit te breiden. ‘Je moet namelijk altijd proberen het plafond te bereiken’, vindt de Havenkanter.

Oefenmeester Erwin Heerlijn, grootgebracht op de Delfzijlster velden, wil ook nog wel even reageren op het vertrek van zijn assistent. ‘Je weet dat je iemand als Marshall niet lang vast kunt houden. Voor ON was het een buitenkansje dat we hem naar de club konden halen. Dat hij nu weer gaat, is heel begrijpelijk. Ik gun hem en NEC Delfzijl deze stap. Als er iemand in het profiel past dat NEC Delfzijl van een trainer voor ogen heeft, dan is het Marshall wel.’

Namens de technische commissie van de Delfzijlster club vertelt Dik Verburg dat NEC Delfzijl op zoek was naar een motivator en een inspirator die de selectie op scherp weet te zetten. ‘Ik ken Marshall al vanaf zijn Eems Boys-tijd en ben van mening dat hij aan beide voorwaarden voldoet. Een vertegenwoordiging van de selectie is bij de gesprekken aanwezig geweest. Zij hebben het laatste woord gehad en aangegeven het wel met Marshall te zien zitten. Desalniettemin kan ik wel zeggen dat we ook als vereniging heel blij zijn met de komst van Pourier.’

Pourier kijkt uit naar de klus die hem wacht. ‘Maar eerst moeten we nog een halve competitie de focus op Oranje Nassau richten. Het seizoen is nog lang en ik wil op een mooie manier afscheid nemen van deze prachtige club.’ De Stadjers staan momenteel op een gedeelde eerste plaats in de 1e Klasse E van het zaterdagvoetbal. Die plek deelt men met Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden.

5 Replies to "Marshall Pourier nieuwe trainer NEC Delfzijl"

  • comment-avatar
    Rene januari 10, 2020 (15:14)

    Gefeliciteerd vriend !!!

  • comment-avatar
    Paps januari 10, 2020 (17:57)

    Nice!

  • comment-avatar
    Fitzgerald Cecilia januari 10, 2020 (17:59)

    Zuiver.!
    Mucha di Rincon pabou.
    Ban pa bai.!

    Stuk.!

  • comment-avatar
    Mireya Kempenaar januari 10, 2020 (19:34)

    Esoooo.We are proud off you.
    Muchi Rincon.Exito.

  • comment-avatar
    J Keizer januari 11, 2020 (07:26)

    Gefeliciteerd. Tot volgend seizoen. Erg leuk dat we elkaar dan weer tegenkomen. ?

    Gr Jarrisch Keizer (volgend seizoen hoofdtrainer Fc Meppel)