Moeizaam begin voor rugbyers DRC Phoenix

De feestdagen bleken nogal zwaar te zijn geweest voor de spelers van rugbyclub DRC Phoenix want de Havenkanters waren met amper een volwaardig team naar Dwingeloo vertrokken. De altijd sterke Drenten lieten vanaf het begin zien dat het met meer ervaring en kwaliteit speelde. Toen de kruitdampen waren opgetrokken konden de Delfzijlsters huiswaarts keren met een 80-0 nederlaag op zak.

Terwijl een groot deel van sportminnend Delfzijl lekker warm bij Eurocup zat te kijken moesten de mannen van DRC Phoenix alweer de eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar spelen. Ondanks de regen en de wind was het veld in Dwingeloo prima bespeelbaar. In de scrum wist DRC Phoenix nu redelijk stand te houden, mede door de terugkeer van Stan Doornbos na langdurig blessureleed.

De spelers van DRC Phoenix leken nog regelmatig op ideale schoonzonen. Tackles werden veelvuldig gemist en het werd daardoor lastig om de sterke lopers van de thuisploeg af te stoppen. Zo nu en dan had DRC Phoenix een aantal goede fases in de wedstrijd, maar was er niet genoeg samenhang in het spel. Dwingeloo speelde met meer structuur en bleek fysiek verder. Desondanks was het weer een leerzame middag voor de jonge ploeg uit Delfzijl dat de komende maanden nog veel zware beproevingen zal moeten doorstaan (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Moeizaam begin voor rugbyers DRC Phoenix"