Jonkies vv Stedum buigen hoofd voor Ezinge

Vijfdeklasser Ezinge heeft een prima resultaat weten te boeken op het sportpark aan de Bedumerweg in Stedum. De plaatselijke voetbaltrots werd met 0-5 aan de kant gezet door het team van scheidend trainer Leendert Nieborg. Goaltjesdief Wiebe Leistra deed prima zaken. Hij scoorde maar liefst drie keer met het hoofd.

Het duel begon pas na drie uur omdat een lager elftal van Stedum eerst nog in actie moest komen op het wetraveld. De voorbereiding was voor beide clubs dus allesbehalve optimaal en in de tweede helft moest de veldverlichting worden ontstoken om alles goed te kunnen blijven volgen.

Het met meer voetballend vermogen gezegende Ezinge had het aanvankelijk erg lastig met het team van trainer Robert Benes die heel wat jonkies binnen de selectie telde. ‘Maar daar is niks mis mee hoor. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, sprak de oefenmeester na afloop. Hij had zijn team de opdracht meegegeven om Ezinge in een vrij vroeg stadium op te vangen en hen het voetbal te beletten. Daar slaagden de geelzwarten goed in. Met wat meer fortuin was de thuisclub zelfs op voorsprong gekomen. Jaap Dijkema, normaal in de defensie opererend maar nu ‘op tien’ gezet, weigerde de gasten echter pijn te doen.

‘Dat was best jammer, want je weet nooit hoe een beter teams op zo’n tegenslag reageert. Misschien had er dan wel wat leuks voor ons in het vat gezeten’, aldus Benes. Naarmate de eerste helft vorderde, leek het er steeds meer op dat eventuele goals in het tweede bedrijf zouden moeten vallen. Daar stak Einge echter een stokje voor. Doelman Bert-Jan Zijlema dacht een corner van Ewart Gerritsen onschadelijk te maken. Hij gaf dat ook luidkeels aan en dus bleef iedereen van de bal af. Dat deed Zijlema vervolgens zelf ook en toen was daar Wiebe Leistra, die vlak voor het scheiden van de markt de 0-1 tegen het nylon wist te koppen.

De treffer was een tegenslag voor Stedum, dat echter nog drie kwartier had om een en ander recht te breien. Vlak na de hervatting kregen ze echter opnieuw een tik te verwerken. En andermaal was het Wiebe Leistra die zijn hoofd tegen het leer wist te zetten, nu uit een voorzet van Paul Broekhuizen: 0-2. Die dreun kwam Stedum niet meer te boven.

Naarmate de tweede helft vorderde, begon de conditie bij Stedum een woordje mee te spreken en zagen de toeschouwers steeds meer ruimtes vallen waartussen Ezinge kon voetballen. Dat de derde Ezinger treffer van Stedumer makelij zou worden, stond niet geprogrammeerd. Jan Spijk wilde de bal uitverdedigen, maar passeerde zijn eigen doelman: 0-3. ‘Hij schoot hem fraai in de hoek, maar ik had hem liever langs de andere kant van de paal zien gaan’, aldus Benes.

Daarna was de pijp wel leeg bij de geelzwarten. Ezinge kreeg kansen om de score verder op te voeren en benutte er nog twee. Jasper Dijkstra zorgde voor 0-4 en Wiebe Leistra tekende voor het slotakkoord door zijn derde goal met het hoofd te scoren: 0-5.
Oefenmeester Leendert Nieborg, met een korte onderbreking vijf seizoenen lang trainer van Stedum geweest, was uitermate tevreden over het behaalde resultaat. ‘Kwalitatief zijn wij beter, maar je zag toch dat we het erg lastig hadden met het veld en de tegenstander. De eerste twee doelpunten vielen op voor ons erg gunstige momenten. Daarna moest Stedum ruimte prijs geven en daar hebben we goed gebruik van gemaakt.’

Voor de titel zal Ezinge niet in aanmerking komen, daarvoor is een aantal ploegen te sterk. Nieborg mikt op minimaal de vijfde plek. ‘Aan het eind van de rit zien we dan wel wat ons dat oplevert. Ik wil in ieder geval het seizoen hier met een goed gevoel af maken’, aldus de naar GEO vertrekkende oefenmeester.

Zijn collega Robert Benes, volgend seizoen ook aan Stedum verbonden, heeft hele andere doelstellingen. ‘We moeten het vooral van de jeugd hebben en dat is nu gewoon erg lastig. Het moet allemaal nog groeien. We hebben Ezinge een helft lang goed partij geboden en hoewel zo’n nederlaag als vandaag heel erg lijkt, kan ik alleen maar zeggen dat de jongens het voor Stedumer begrippen goed hebben gedaan.’

* Stedum – Ezinge 0-5 (0-1). Wiebe Leistra 0-1; Wiebe Leistra 0-2; Jan Spijk 0-3 (eigen doel); Jasper Dijkstra 0-4; Wiebe Leistra 0-5.

No Replies to "Jonkies vv Stedum buigen hoofd voor Ezinge"