DRC Phoenix maakt ondanks nederlaag indruk

Voor de rugbyers van DRC Phoenix stond afgelopen weekend de altijd lastige uitwedstrijd tegen de Groninger studenten op het programma. Waar de studenten redelijk op oorlogssterkte waren, trad DRC Phoenix aan met een groep dat amper het minimumaantal spelers telde. Ondanks dat er ook nog een aantal spelers geblesseerd uitvielen, wist DRC Phoenix de Stadjers goed weerstand te bieden. Het was voornamelijk de beginfase van de wedstrijd waar de gasten niet bij de les waren. Mede door drie tries van Lennart Boerma moest GSRC alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat de overwinning nog in gevaar zou komen. Ondanks de 38-21 nederlaag konden de mannen van DRC Phoenix op een niet onaardige wedstrijd terugkijken.

DRC Phoenix reisde af met een kleine selectie. Een combinatie van blessures en afwezigheid door de wintersport gaf weinig hoop op een goed resultaat voor de Delfzijlsters. De beginfase van de wedstrijd ging in die lijn van der verwachtingen. Binnen vijf minuten werd dit ook bevestigd. DRC Phoenix ging in de aanval, maar de bal werd verloren en de counter van de thuisploeg was de Delfzijlsters te machtig. Bij deze aanval was ook een van de spelers van DRC Phoenix dusdanig geblesseerd geraakt dat hij niet verder kon spelen.

GSRC ging verder waar het mee bezig was. DRC Phoenix miste te veel tackles op de flanken waardoor de studenten al snel met drie tegen nul tries voor kwamen. De Havenkanters kwamen echter langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Jonge groeibriljantjes zoals Erben Kemperman, Bart de jong en natuurlijk de altijd sterk spelende Erik van Dijk groeiden in de wedstrijd. Dit gaf de ploeg uit Delfzijl de mogelijkheid om Lennart Boerma in stelling te brengen en hij wist de eerste try van DRC Phoenix te scoren.

De wedstrijd werd daarna wat evenwichtiger. DRC Phoenix wist beter druk te zetten op de aanvallen van de Groninger studenten en mede door de natte omstandigheden op het kunstgrasveld begonnen ook de studenten fouten te maken. Toch kregen de gasten tegen het einde van de eerste helft meer en meer moeite met het afstoppen van GSRC. Zodoende werd het verschil op het scorebord verder vergroot met nog eens twee tries.

De tweede helft was het gek genoeg DRC Phoenix dat opeens sterk voor de dag kwam. Tactische kicks zorgden er voor dat het spel veelal gespeeld werd op de helft van de thuisploeg en in de line- out was Erik van Dijk een ware plaag voor de thuisploeg. Het betere spel van de Delfzijlsters gaf scrum-half Tirza Boerma de kans om de snelle mannen in de lijn meer aan het werk te zetten.

Lennart Boerma liet nog twee keer zijn sterk loopwerk zien en scoorde voor DRC Phoenix nog twee tries. Alle conversies werden raak geschoten door de fly-half van de thuisploeg. Genoeg om de wedstrijd nog te winnen was het niet. DRC Phoenix kwam net een try te kort om nog een bonuspunt te verdienen voor op de ranglijst. Met een 38-21 nederlaag keerde DRC Phoenix huiswaarts waar voor hen het komend weekend de uitwedstrijd tegen de Big Stones uit Havelte op het programma staat (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "DRC Phoenix maakt ondanks nederlaag indruk"