Atleten Loopgroep Bedum actief in Roden en Apeldoorn

Atleten van de Loopgroep Bedum hebben het afgelopen weekeinde aan de start van een tweetal hardloopevenementen gestaan. Loopgroep Roden organiseerde voor de vijfde keer de kleinschalige Mensinge Marathon. Een viertal LB-ers nam aan deze deels onverharde loop door het prachtige Mensingebos deel.

Door het miezerige weer werd het parcours gedurende de loop van de dag steeds glibberiger. Omdat er een ronde van 8,5 kilometer was uitgezet kunnen de deelnemers zelf de afstand bepalen tot maximaal 42,5 kilometer. Alex Oskam ging voor de volledige vijf ronden en slaagde glansrijk in zijn missie. Hij klokte zelf zijn vierde marathon (42,2 kilometer) en finishte in 3.51.56 uur. Thom Snijder en Mente Wiersema kregen na vier ronden hun medaille en legden de 34 kilometer af in keurige tijden voor dit pittige parcours, namelijk 3.17.20 uur en 3.23.56 uur. Peter van der Hulst liep samen met Monique Dijkinga van Loopgroep PeterSport 17 kilometer en beiden kwamen na 1.45.18 uur over de meet.

In Apeldoorn nam Erika Broekema deel aan de Midwinter Marathon. Zij koos voor de 25 kilometer. Het was voor haar een prima ‘testrun.’ Tot haar eigen verbazing liep ze deze afstand met veel bultjes in het parcours in 1.53.53 uur, waarmee ze zevende dame werd van de 87 deelnemers in de categorie vrouwen 35. Op bijgaande foto van Peter van der Hulst Alex Oskam (nr 87) in de vierde ronde (34 km) in Roden.

No Replies to "Atleten Loopgroep Bedum actief in Roden en Apeldoorn"