HZ&PC Heerenveen wint 17e Azuro-zwemtoernooi

Zwemvereniging Azuro heeft het afgelopen weekeinde haar 17e Internationaal zwemtoernooi gehouden. Het evenement vond plaats in zwembad Dubbelslag in Delfzijl. Aan dit toernooi deden 13 verenigingen uit Nederland en Duitsland mee.

Er waren zo’n 220 zwemmers per dag, die bij elkaar 1150 individuele afstanden hebben gezwommen. Daarnaast hebben de verenigingen met 50 teams deelgenomen aan de estafettes. Tijdens het toernooi zijn 370 medailles uitgereikt voor de individuele prijswinnaars en estafette-teams (goud zilver brons).

Tijdens het toernooi werd ook de meerkamp bijgehouden voor zwemmers die vier keer een 50 meter-afstand of vier keereen 100 meter-afstand hebben gezwommen. Door de zwemmers op de eerste drie plaatsen werden mooie bekers in ontvangst genomen. Naast de prijzen voor de losse afstanden en de meerkamp-strijd was er het verenigingskampioenschap. De winnende vereniging was HZ&PC Heerenveen. Thuisclub Azuro plaatste zich als tweede en De Granaet uit Dokkum finishte uiteindelijk als derde.

De organisatie kon na afloop tevreden zijn over het verloop van twee dagen zwemmen, maar benadrukte nog wel even dat een toernooi als dit niet zonder vrijwilligers kan. Bij Azuro hadden ze daar geen gebrek aan. In totaal hebben per dag zo’n honderd vrijwilligers verschillende werkzaamheden verricht, zoals jury, ploegleiders/trainers en alle zichtbare en minder zichtbare organisatorische zaken rond het bad en de wedstrijd. Azuro bedankt alle vrijwilligers dan ook voor hun inzet en enthousiasme.

No Replies to "HZ&PC Heerenveen wint 17e Azuro-zwemtoernooi"