LSV wint lastige uitwedstrijd van Voklubol

De volleybalmannen van LSV uit Loppersum moesten zaterdag naar Oldehove. Er stond de Lopsters in meerdere opzichten een lastige partij te wachten. Ten eerste hadden ze anderhalf maand niet gespeeld. Daarnaast is Voklubol thuis een moeilijk te kloppen ploeg. Dat de ruimtes achter het speelveld klein zijn heeft daar zeker invloed op. LSV kende echter, op de derde set na, een makkelijke middag en wist met 1-3 (16-25, 10-25, 25-17, 14-25) te winnen.

LSV moest het zonder de zieke trainer/coach Marcel Haak doen. De ploeg herbergt zoveel routine dat zijn taken goed overgenomen werden. Dat ze een tijdje niet gespeeld hadden, bleek vooral uit de vele servefouten in de eerste sets. De thuisploeg deed daarin echter vrolijk mee, zodat zij daar niet van profiteerden.

Voklubol moet het vaak hebben van werklust en het verdedigende werk. Deze middag had LSV dat segment ook prima voor elkaar. En het had in Arne Haak en Dirk de Vries twee uitstekende aanvallers. Eind van set twee leken de Lopsters het ritme helemaal te pakken te hebben. Bert Vink scoorde een paar heerlijke ballen rechtdoor en Arne Haak maakte een serve-serie van acht met vier aces.

Daarna kwam de beruchte derde set. Hierin liep de servicepass bij LSV voor geen meter waardoor Voklubol constant een goed blok wist te formeren. De thuisploeg had nu wel een hoge servedruk en wist daarvan optimaal te profiteren. Ze lieten in deze set zien waarom ze thuis zo moeilijk te verslaan zijn. LSV stond er bij en keek erna en maakten zich vast op voor een moeilijke vierde set. Die kwam er echter niet.

Bij LSV kwamen Gerard Hofman en Rob Ellens in het veld en na een gelijk opgaand begin lag het initiatief weer volledig bij de gasten. De overwinning kwam dus niet meer in gevaar en zo kan LSV zich opmaken voor de komende partij. En dat zou een hele mooie kunnen worden. Men speelt namelijk thuis tegen ongeslagen koploper en gedoodverfde kampioen Rodenburg H1. Iedereen is welkom om vier uur in de Boshal in Loppersum.

No Replies to "LSV wint lastige uitwedstrijd van Voklubol"