Futsal Winsum pakt verdiend punt

Futsal Winsum heeft vrijdagavond in Den Helder een verdienstelijk punt behaald tegen Zeemacht. Het boeiende duel eindigde in 1-1. Winsum ging zonder Ulco Brinkhuizen, Tim Hoff, Sander Roorda en Martin Oudman op pad. Bauke Hoekstra, Frank Roorda en Roy Kuipers voegden zich bij de selectie. Het was voor Frank Roorda zijn debuut in de hoofdmacht.

Winsum liet Zeemacht, vorig seizoen nog uitkomend in de eredivisie, het spel maken. Doelman Reinder de Haan hield zijn doek goed schoon. Winsum kreeg kansen via Deshly Storm maar de afronding was niet zorgvuldig genoeg.

Zeemacht dat moest winnen om zicht te blijven houden op de koplopers, nam na rust nog meer risico. Winsum kreeg in de tegenstoot nog grotere kansen. Vlak na rust was het raak. Reinder Haaksema combineerde met Stefan Bultena en die schoot door de benen van de keeper raak.

Sander Roorda had zijn debuut bijna opgeluisterd met een treffer met hij kwam oog in oog met de goede goalie van Zeemacht niet tot scoren en poeierde nog een keer op de lat.

Winsum moest ruim tien minuten voor tijd de gelijkmaker incasseren toen er in de lange hoek raak werd gepunterd. Daarnaast kwam Winsum goed weg toen een bal via de paal over de lijn rolde en weggewerkt kon worden.

De slotminuut bood veel spektakel. Winsum kon tien seconden voor tijd nog winnen. Bjorn Schutter trof echter de paal waardoor Zeemacht in de tegenstoot nog de winnende kon maken. Reinder de Haan wist dit drie seconden voor tijd ternauwernood te voorkomen.

Zo hadden beide ploegen kunnen winnen en was een puntendeling terecht. Winsum krijgt na een vrij weekend drie thuiswedstrijden op rij waarin punten gepakt moeten in de strijd tegen degradatie.

No Replies to "Futsal Winsum pakt verdiend punt"