Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week beginnen we voor de verandering in de 3e Klasse C, waar Omlandia een 0-3 overwinning wist te boeken in en bij Holwierde en er met een gerust hart van een opmerkelijke revival van de Ten Boersters gesproken kan worden.

Ze doen het momenteel zo goed dat er nog alle kans is om via de nacompetitie te kunnen promoveren. Wie had dat gedacht voor de winterstop. In de eerste periode werden uit acht wedstrijden slechts vier punten gehaald.

Periode twee leverde in negen wedstrijden maar liefst negentien punten op en daarmee staan de Ten Boersters aan kop. Sterker nog, ze kunnen de tussentijdse titel in de wacht slepen als Noordwolde het nog te spelen duel tegen Helpman weet te winnen. Trainer Simon Schuil van Noordwolde kan zichzelf en zijn nieuwe werkgever dus een prima dienst bewijzen

In Holwierde was er op slag van rust nog niet gescoord, maar ontstond er wel opwinding toen doelman Jasper Kromdijk een hoofdwond opliep tijdens een botsing met een Holwierder. De sluitpost moest zich laten vervangen door de 52-jarige Rolf Potgieter. Hij wist zijn doel schoon te houden, want de goals vielen aan de overkant van het veld. Het was Ferry Knol die voor de openingstreffer wist te zorgen. De 0-2 kwam van Kevin Potgieter en het slotakkoord kam op naam van Martin Oudman te staan.

1e Klasse E zaterdag
Winsum kreeg op eigen veld met 0-3 klop van PKC ’83, dat op de voorlaatste plaats op de ranglijst staat. Martijn van Roeden wist de gasten op fraaie wijze aan de leiding te brengen. Daarna waren er kansen voor de nummer zeven van 1E om langszij te komen, maar doelman Medendorp weigerde te capituleren. Na de pauze werden er extra aanvallende krachten ingebracht bij de gastheren en leek de gelijkmaker aanstaande, maar ook nu vormde de PKC-goalie een onoverkomelijk struikelblok. Nadat de gasten de marge hadden verdubbeld, Winsum maar niet dichterbij leek te kunnen komen en de teller op drie kwam te staan, was het duel wel gespeeld.

2e Klasse J zaterdag
NEC Delfzijl heeft in en tegen FC Meppel een 2-1 nederlaag geleden. Namens de Delfzijlsters wist Elsin Yilmaz de bezoekers vlak na rust nog wel aan de leiding te brengen. Een kwartier voor tijd kwam de thuisclub echter langszij. Bij die stand leek het te zullen blijven, maar in de blessuretijd wisten de Drenten de volle winst toch nog naar zich toe te trekken.

Het zelfde verhaal gold een beetje voor competitiegenoot SV Bedum. Met een verschil, want de thuisclub wist een 0-1 achterstand in een 2-1 voorsprong om te buigen door treffers van Luc Kuiper en Nigel Bakker. Drenthina kwam op zijn beurt langszij en scoorde in de extra tijd de winnende treffer. De Bedumers moeten zich nu serieus oprichten om niet in problemen te komen. Ze delen nu de voorlaatste plats met FC Wolvega en The Knickerbockers.

3e Klasse C zaterdag
SC Loppersum behaalde op eigen veld een 2-2 gelijkspel in het duel met Glimmen. De Lopster goals kwamen op naam van Joris Jurna en Diederik Dijk. Zoals reeds gememoreerd werd de thuiswedstrijd van Noordwolde afgelast en blijft Omlandia nog even in spanning zitten over de afloop van de tweede periode.

4e Klasse C zaterdag
In 4C kreeg het Sauwerder SIOS met 0-2 klop van Poolster. Namens de geelzwarten uit Spijk nam Jesse Smit beide treffers voor zijn rekening. Rood Zwart Baflo moest met dezelfde cijfers zijn meerdere erkennen in het GEO van trainer Dick Scholtens, die volgend seizoen de Bafloërs onder zijn hoede neemt.

In het duel tussen thuisclub SV De Heracliden en het Leenster FC LEO bleef het scorebord onaangeroerd (0-0), terwijl DVC Appingedam maar liefst zes keer scoorde in het duel met Amicitia VMC. Daan van Dortmont, Ronald Hund (2), Lars Mulder (2) en Bram Mulder tekenden voor de Damster productie. DVC heeft nu de tweede periodetitel op zak en is dus verzekerd van nacompetitievoetbal om promotie. Middelstum tenslotte kreeg met 2-0 klop op bezoek bij ON Roden. Net als slotlicht OKVC moeten de blauwhemden zich ernstig zorgen maken over een verlenging van het verblijf in de vierde klasse.

5e Klasse D zaterdag
Het Zandeweerster ZEC rekende op eigen veld af met DIO Groningen. Het werd 3-0 voor de thuisclub, die Ingmar Blaauw, Ronny Bakker en Jasper Dijk zag scoren. Het gehavende Warffum, maar liefst vijf mutaties, bleek in eigen huis niet langs het bezoekende Noordpool UFC te kloppen. De Uithuizers waren de eerste helft beter hadden aan een treffer van Keith Makin genoeg om het duel naar zich toe te trekken.

De gasten eindigden het duel overigens met tien man omdat Richard Haan de rode kaart kreeg voorgehouden. Hij deelde een tik uit aan Robbert Bos op het moment dat het al 0-1 stond en er nog een half uur gespeeld diende te worden. Warffum kreeg wel kansen, maar wist de numerieke meerderheid niet uit te buiten.

Stedum moest naar de provinciale hoofdstad om daar VVK te bestrijden, maar keerde met lege handen terug. De Stadjers zegevierden namelijk met 3-1. Alleen Erik Sevenhuijsen was succesvol voor de Stedumers.

Corenos kende een vrij gemakkelijke middag in Ten Post. Thuisclub SV TEO werd namelijk met 0-5 aan de kant gezet. Lars Baar en Joran Knot scoorden beiden twee keer. De overblijvende treffer kreeg de handtekening van Sven Knot. De Fivel leed op eigen veld een gevoelige 0-4 nederlaag tegen Ezinge. Voor de gasten was de ruime triomf een welkome zege, want daardoor blijft de vierde plaats binnen bereik. Namens de bezoekers troffen Dennis Abbas, Wiebe Leistra, Jasper Dijkstra en Paul Broekhuizen het nylon.

Zeester voelde in het thuisduel tegen Potetos het gebrek aan trainingen tot in de tenen. Er ging teveel mis om van een behoorlijk niveau te kunnen spreken. Als je in drie weken tijd ook maar een keer hebt kunnen trainen, treedt het verval vanzelf in. Potetos oogde wat frisser en ging er dan ook met de winst (2-3) vandoor. Namens de Zoutkampers waren het Danny Beerda en Jordy Knol die scoorden.

5e Klasse E zaterdag
Koploper SC Scheemda deed wat van de kampioenskandidaat verwacht mocht worden en dat was winnen van Blauw Geel ’15. De treffers kwamen op naam van Niek Smit en Danny Blaauw. De zaterdagvoetballers van Siddeburen moesten het op Ewensborg afleggen in het duel met het Oostwolder VVS. Het treffen eindigde in 1-2 voor de gasten. Bram Kuiper scoorde voor de thuisclub, namens VVS waren Sven Heikens en René Dijksterhuis verantwoordelijk voor de doelpunten.

VVS heeft evenveel punten als nummer twee GRC Groningen, dat Westerlee met 3-0 wist te kloppen, maar had daar wel twee wedstrijden meer voor nodig. Siddeburen staat momenteel op een keurige zevende plaats, die gedeeld wordt met Blauw Geel ’15 en het Schildwolder SGV. In deze klasse kwam Wagenborger Boys niet in actie.

3e Klasse B zondag
De zondagtak van vv Siddeburen kreeg op eigen veld met het hoger geplaatste Muntendam te maken. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 3-3 eindstand op het wedstrijdformulier. Voor de Siddebuursters waren Bert Koers, Jelle van der Geest en Ramon Moesker de doelpuntenmakers. Het was overigens een gedenkwaardig duel, want Siddeburen moest een 0-2 en 1-3 achterstand zien weg te werken. De gelijkmaker viel pas in de laatste minuut van het treffen. ‘Of het nou terecht is of niet, ik ben blij met het punt’, verklaarde trainer Auke Birza later.

4e Klasse C zondag
Eenrum mocht voor het eerst op het vernieuwde en zelf bekostigde hoofdveld spelen en had zichzelf waarschijnlijk een aardig presentje toebedeeld in de vorm van een overwinning. Zo ver zou het niet komen. De roodbaadjes verloren namelijk met 1-2 van Bareveld. Het Eenrumer doelpunt kwam op naam van Quincy Dijkstra.

Farmsum behaalde een uiterst nuttige 4-2 overwinning op het bezoekende MOVV. De Midwolders kamen nog wel aan de leiding door een treffer van Raymond Imminga. Het was vervolgens Teun Westerhuis die de ploegen op gelijke hoogte wist te brengen. Nadat Robert Veenhuis na de hervatting binnen de zestien meter een tegenstander had getorpedeerd, kwam de bal op elf meter te liggen en was Jordi Blaauw de bejubelde MOVV-er: 1-2.

Na zijn zoveelste tackle kreeg een van de bezoekers z’n tweede geel voorgehouden en kon vertrekken. Danny de Vries zorgde voor de gelijkmaker (2-2) en vervolgens was het Reza Fambrene die de gastheren aan de leiding wist te brengen: 3-2. De ongetwijfeld meest gedenkwaardige treffer kwam op naam van Herbert van Brugge te staan. Hij zorgde voor de 4-2 eindstand. Het was tevens zijn honderdste goal in dienst van Farmsum.

5e Klasse D zondag
Oldambtster Boys kwam ook weer eens aan voetballen toe, al kun je daar amper van spreken als je met 12-1 op de broek krijgt van Alteveer. Alain Vroom scoorde voor de gasten als enige. Voor de rest van het ongelijke duel waren de Boys niet meer dan een speelbal voor de gastheren.

Woltersum boekte een verdienstelijk gelijkspel in het duel met Meeden. Tabe van der Laan en Jesper Bouwman waren de gevierde mensen bij de witzwarten. Usquert ging in een doelpuntrijk treffen met 7-4 onderuit op bezoek bij Nieuweschans. Namens de gasten wisten Marco Oost, Sjaak Wierenga en Wesley Moesker (2) het doel aan de goede kant te vinden.

Kloosterburen moest richting Finsterwolde om tegen BNC aan te treden en ging er met 3-0 van af. Het Woldendorper WEO liet kostbare punten liggen in de tweestrijd met Drieborg. Na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op papier. Het doelpunt van WEO werd gescoord door Sven Beeftink.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"