Prima weekend voor korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben een prima weekend achter de rug. Zaterdag speelden ze de return tegen Leeuwarden. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd het zelfde aantal verliespunten en de winnaar zou dus goede zaken doen in de strijd om promotie. Na een ruststand van 11-7 wist DWA/Argo de punten in Winsum te houden. De eindstand werd 21-15.

Lisanne Pettinga speelde weer in de basis na haar blessure en verder waren er geen wijzigingen binnen de basisacht van trainer/coach André Pettinga. Lisette Hamminga wist binnen een minuut de score te openen en ook Sam Pastoor was vlot daarna trefzeker. Daarmee werd de toon van de wedstrijd gezet, want DWA/Argo wist uiteindelijk de gehele wedstrijd de Friezen voor te blijven. Leeuwarden kon het in de eerste helft nog spannend maken door tot 7-5 aan te haken, maar daarna maakten de korfballers uit Winsum en Bedum vier treffers, terwijl Leeuwarden er voor rust nog twee aan het totaal toevoegde. Dit betekende een ruststand op 11-7.

Na de pauze scoorde Karen Oostmeijer al snel 12-7, maar Leeuwarden gaf zich nog niet meteen gewonnen. Echter na 13-9 maakte de ploeg van trainer-coach André Pettinga nog eens  vier treffers op rij waardoor de thuisploeg uitliep naar 17-9. De wedstrijd was feitelijk gespeeld en Jesse Reker en Natasja Schuuring kwamen nog binnen de lijnen. Dit resulteerde erin dat ook Natasja Schuuring nog een doelpunt meepakte en zo werd de stand 18-10. Ook Jildau Smedema mocht nog speelminuten meepakken. Leeuwarden kon het niet meer bijbenen en de wedstrijd eindigde uiteindelijk bij een stand van 21-15.

In de strijd om het kampioenschap deed DWA/Argo door deze winst goede zaken, want Leeuwarden werd op een achterstand van twee punten gezet. Extra verrassing daarbij was dat ook de andere concurrent SDO de punten liet liggen bij Stadskanaal ’74. Daarmee staat DWA/Argo nu weer alleen aan kop en heeft met nog twee duels te spelen een goede uitgangspositie om het kampioenschap binnen te slepen.

Zaterdag gaat DWA/Argo op bezoek bij rode lantaarndrager Korwi in Winschoten. In de vorige ontmoeting werd het maar liefst 28-6 voor de koploper. Dit duel zal al om 10.05 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (5x), Karen Oostmeijer (5x), Sam Pestoor (3x), Yarin Smedema (2x), Natasja Schuuring (2x), Nick Brandsma (2x), Lisanne Pettinga (1x) en Tom van der Laan (1x).

Uitslagen:

DWA/Argo - Leeuwarden       20-15
SDO   - Stadskanaal ’74 17-18

Stand:
DWA/Argo                10-16
Leeuwarden               9-12
SDO                      9-12
De Pein                 9-11
Zunobri                  9- 7
Stadskanaal ’74       10- 6
Korwi                    8- 0

No Replies to "Prima weekend voor korfballers DWA/Argo"