Daniël Venhuizen van Farmsum naar Omlandia 2

Oefenmeester Daniël Venhuizen heeft een nieuwe club gevonden. Hij heeft de afgelopen tijd met meerdere verenigingen gesprekken gevoerd, maar is uiteindelijk bij de reserves van het Ten Boerster Omlandia terecht gekomen. ‘Dit is in mijn nog maar prille carrière als trainer een mooie vervolgstap na een prima periode bij Farmsum’, zegt de coach. Hij volgt bij Omlandia Devin van Wijngeeren op die zijn trainersloopbaan bij buurvereniging SV TEO uit Ten Post gaat voortzetten.

Venhuizen is blij met de overgang naar de witblauwen, uitkomend in de eerste klasse, en zegt ‘fijne gesprekken’ met de club te hebben gevoerd. ‘Het gaf mij meteen het gevoel dat ik met Omlandia voor de juiste club heb gekozen en dat dit een mooie stap is om mezelf verder te kunnen ontwikkelen.’

De oefenmeester heeft bijna vier seizoenen aan het roer gestaan bij Farmsum met als hoogtepunt het vorig seizoen behaalde kampioenschap in de 5e klasse D. De Farmsumers kenden dit seizoen een moeilijke start in de vierde klasse, maar wisten zich knap te herstellen. Zowel Farmsum als Venhuizen hadden in een vroeg stadium al laten weten klaar te zijn voor een volgende stap in de toekomst.

Voor de oefenmeester gold dat zeker. In zijn ogen was het moment gekomen om de horizon te verbreden. ‘Dat klinkt misschien gek, maar ik ben al vanaf mijn zesde aan Farmsum verbonden. Ik ben nu 23 jaar en er is echt wel wat meer in de voetbalwereld te zien aan de andere kant van het kombord van Farmsum’, liet hij zich enige tijd geleden ontvallen.

En dat is dus het kombord van Ten Boer geworden. Hoewel Venhuizen nog geen kennis met de hele selectie heeft kunnen maken, is er al wel even met de technische commissie en de nieuwe hoofdtrainer Simon Schuil gesproken over de samenwerking voor het komend seizoen. ‘Ideaal is de huidige situatie niet, maar ik weet inmiddels wel dat we allemaal dezelfde ideeën hebben. We willen Omlandia 2 en de hele vereniging naar een hoger niveau tillen. Mezelf aan de spelersgroep voorstellen komt wel als de omstandigheden weer wat genormaliseerd zijn.’

Venhuizen had het seizoen met Farmsum graag op een mooie manier afgesloten, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Daardoor wordt het voor hem en de vereniging een ietwat apart afscheid, ook omdat nog niet duidelijk is hoe een en ander verder gaat lopen en evenmin al gezegd kan worden wanneer de oefenmeester daadwerkelijk met de reserves van Omlandia aan de slag kan.

No Replies to "Daniël Venhuizen van Farmsum naar Omlandia 2"