Thom Snijder loopt eigen ‘Hooglandster’ marathon

Door de coronacrisis zijn alle evenementen sinds medio maart afgelast. Maar atleten die een voorjaarsmarathon wilden lopen waren toen al volop in training.

Voor atleet Thom Snijder van de Loopgroep Bedum stond eerst Liverpool en later (26 april) Hannover op zijn kalender. Toen die niet doorgingen besloot Snijder zijn eigen ‘Hooglandster’ marathonroute uit te stippelen vanuit zijn huis in Winsum.

Op eerste Pinksterdag vertrok hij om acht uur noordwaarts naar Breede. Vandaar uit naar Onderdendam, het meest oostelijke punt. In de tweede ronde liep hij via zijn huis om de voorraad aan te vullen richting Garnwerd.  Het viel niet mee om solo een goed tempo vast te houden gedurende bijna vier uur. Na 3 uur en 53 minuten voltooide Snijder voor de tiende keer de marathonafstand (42,2 kilometer). En wat is er mooier dan voor je eigen huis te finishen? Op de door hem zelfgemaakte foto passeert Snijder Garnwerd.

No Replies to "Thom Snijder loopt eigen 'Hooglandster' marathon"