Weer ruime nederlaag korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben hun tweede wedstrijd van de competitie achter de rug. Voor dat duel moest men naar Emmeloord. Deze ploeg had de eerste wedstrijd eveneens ruim verloren en dus zou het een mooie gelegenheid voor de noorderlingen kunnen zijn om de bittere smaak van de eerste competitienederlaag weg te spoelen. Dat mocht echter niet zo zijn.  Na een 13-6 ruststand kwam er een 21-11 eindstand in het voordeel van de thuisclub op het wedstrijdformulier te staan en ging DWA/Argo zonder punten terug naar huis.

Trainer/coach André Pettinga moest zaterdag opnieuw wijzigingen in zijn basis-achttal doorvoeren. De routiniers Gert-Jan Stulp en Lisanne Pettinga vulden de plekken van de afwezige Tom van der Laan en Karen Oostmeijer op.

In de eerste aanval wist Natasja Schuuring de score te openen. Al gauw kwamen er tegengoals van de thuisploeg. Lisette Hamminga zorgde voor de gelijkmaker en vervolgens liep Emmeloord uit naar 5-2. Opnieuw was Lisette Hamminga succesvol, maar Emmeloord was scherper in de afronding en wist de marge te vergroten: 8-3. Ook Jesse Reker kwam tot een treffer en bracht de stand daarmee op 8-4. Vervolgens kwam er een goede fase van de thuisploeg. Emmeloord wist naar 13-6 uit te lopen. De scores van de gasten kwamen uit handen van Jesse Reker en Nick Brandsma.

De korfballers uit Winsum en Bedum kregen het chaotische en dynamische spel van Emmeloord niet onder controle en dat resulteerde in zuivere afronding van de thuisploeg. DWA/Argo moest een ander spel zien te spelen waardoor de Groningers hun kansen ook beter konden afronden. Dat lukte in de tweede helft echter niet. Jesse Reker maakte na rust weliswaar opnieuw een treffer, maar de thuisploeg reageerde met drie treffers op rij.

Lisette Hamminga scoorde haar derde treffer, maar Emmeloord zette alles op alles en met vijf treffers op rij had DWA/Argo het definitieve nakijken. Uiteindelijk wisten Yarin Smedema, Lisette Hamminga en de binnen de lijnen gekomen Ole Smedema nog te scoren. De eindstand werd daarmee op 21-11 bepaald. Door dit resultaat staat DWA/Argo na twee wedstrijden helemaal alleen onderaan in de tweede klasse, omdat alle andere ploegen al punten hebben gepakt.

Zaterdag speelt DWA/Argo weer een thuiswedstrijd. DTG uit het Friese Wijckel komt dan op bezoek in het mooiste dorp van Nederland. Dit duel begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (4), Jesse Reker (3), Natasja Schuuring, Yarin Smedema, Ole Smedema en Nick Brandsma (1).

Uitslagen:

ROG       - Udiros        14-13
DTG     - Rodenburg     16-15
Emmeloord   - DWA/Argo      21-11
Noordenveld - Oerterp/VKC   26-21

Stand
Noordenveld                 2- 4
Udiros                       2- 2
Oerterp/VKC                 2- 2
Rodenburg                   2- 2
ROG                          2- 2
DTG                          2- 2
Emmeloord                   2- 2
DWA/Argo                    2- 0

No Replies to "Weer ruime nederlaag korfballers DWA/Argo"