Drie nationale titels voor Damster Fivelcrossers

Voor de Fivelcrossers uit Appingedam stonden afgelopen zaterdag de Nederlandse kampioenschappen op het programma. Het was de eerste wedstrijd van dit seizoen en dat werd er eentje om niet licht te vergeten. In verband met het coronavirus waren er heel wat maatregelen noodzakelijk om de wedstrijd te organiseren. Dat wist de organiserende club FC Unitas uit Assen goed op te pakken en het werd een prima georganiseerd evenement. De Damster club nam maar liefst drie nationale kampioenen mee naar huis.

Roan Westerhof, Stein en Richard Hovenga, Nick Homan, de broers Dino, Milan en Luca de Rooy, Sem van Dijken en Charlotte Doddema waren voor de Fivelcrossers van de partij tijdens de titelstrijd. Voor een aantal was het een nieuwe ervaring, want een NK hadden ze nog niet eerder gereden. Nu de kans zich voordeed, wilden ze zich van hun beste zijde laten zien.

De resultaten logen er niet om, want Fivelcrossers kon vier finalisten begroeten. De drie regerende kampioenen, Sem van Dijken, Charlotte Doddema en Luca de Rooy wisten hun titel met succes te verdedigen. Ze finishten alledrie als eerste in hun klasse. Van Dijken wist zelfs twee keer te winnen. Zijn finale moest over omdat een van de mede-finalisten vlak voor het neervallen van het starthek wat instabiel was, waardoor onder andere Van Dijken een slechte start had. Na de herstart fietste zo snel als hij kon naar de eerste plek en wist deze tot de finish vast te houden. De tweede finale die volgde werd hij andermaal als eerste afgevlagd.

De resultaten op een rij:
Jongens 7 jaar Sem van Dijken Moto’s 1 - 1- 1. Halve finale: 1e plaats. Finale 1e plaats.
Stein Hovenga reed zijn eerste NK: Moto’s 5 – 4 - 5. Halve finale: 7e plaats.
Jongens 8 jaar Luca de Rooy Moto’s 1 – 1 - 2. Halve finale: 1e plaats. Finale: 1e plaats.
Jongens 9 jaar Milan de Rooy Moto’s 5 – 7 - 6. Moto 2: 7e plaats.
Roan Westerhof Moto’s 7 – 7 - 6
Meisjes 8 / 9 jaar Charlotte Doddema Moto’s 1 – 1 - 4. Met val naar finale: 1e plaats.
Cruisers 31 -44 jaar en dames 30- Richard Hovenga Moto’s 4 – 5 – 5.
Jongens 12 jaar Nick Homan Moto’s 4 – 7 - 7. Kwartfinale: 6e plaats.
Jongens 15 jaar Dino de Rooy Moto’s 2 – 3 – 2. Halve finale: 4e plaats. Finale: 8e plaats.

FCC de Fivelcrossers kon terugkijken op een geweldige BMX-dag in het Drentse. De eerste wedstrijd van dit bizarre jaar heeft maar weer eens laten zien waar een kleine club groot in kan zijn. Drie Nederlands kampioenen NFF BMX 2020 komen uit Damster gelederen (foto: Helga de Rooy-Klevering).

No Replies to "Drie nationale titels voor Damster Fivelcrossers"