Loopgroep Bedum geniet van Thaisner DörpsRun

Atleten van de Loopgroep Bedum hebben genoten tijdens de Thaisner DörpsRun die afgelopen weekend in Thesinge is gehouden. Zestien atleten namen deel aan de bijzondere 14e editie van deze run. De organisatie had zijn uiterste best gedaan om het hardloop- en wandelevenement geheel ‘corona-proof’ te organiseren. Zo was er een gelimiteerd aantal deelnemers, vond alles in de buitenlucht plaats en hadden de atleten aangegeven startposities ten opzichte van elkaar in het startvak.

Voor velen was dit de eerste hardloopevenement sinds maart. De atleten konden kiezen uit een viertal afstanden met routes door en rondom Thesinge. Op de langste afstand, de halve marathon, 21,1 kilometer wisten twee atleten zichzelf te overtreffen: Nienke Bouwman verbeterde zich met vier minuten tot 1.48.12 uur, goed voor de vierde plaats bij de dames en Mara Kuipers ruim tien minuten tot 2.02.30 uur.

Robert Van Dijken debuteerde op de ‘halve’ in 2.02.35 uur. Als tempomakers liepen Cor Klomp (1.48.12) en Henk Schuitema (2.02.29). De snelste LB-er was Dick Huizing met 1.38.55 uur, gevolgd door Rinze Kramer (1.41.15) en Ger Coster (1.41.50). David Samson verrastte zichzelf met een prima 1.48.00 uur.

Op de tien kilometer verbeterde Miranda Hofsteenge zich met een dikke minuut tot 57.38 minuten. De ruime vier engelse mijlen (6777 meter) werd door Sander de Vries in 40.31 minuten voltooid. Irene Wigboldus deed er 44.16 miuten over, Arianna Hooghuis had 44.21 minuten nodig (haar debuut voor de club). Jurgen de Vries finishte in 44.25 minuten en Marjon Pleizier deed dit in 49.50 minuten. Ook Marit de Boer uit Bedum liep deze afstand in een snelle 31.59 minuten.

Op de kortste afstand, de ruime vier kilometer (4098 meter) liet Erik Stam 22.24 minuten klokken. Op bovenstaande foto van Erik van Dijken geeft Henk Schuitema (73 jaar, links) het tempo aan voor zijn twee clubmaatjes Mara Kuipers en Robert van Dijken. Het eindresultaat werd een beste tijd en een debuut en dat alles met een lach op het gezicht.

No Replies to "Loopgroep Bedum geniet van Thaisner DörpsRun"