Meedhuizen op gelijke hoogte met Wagenborger Boys

Meedhuizen heeft aan de uitwedstrijd tegen Wagenborger Boys een punt overgehouden. Het team van trainer Elle Smit wist zaterdag een 1-1 gelijkspel over de streep te trekken. Met dat resultaat waren vooral de gastheren blij. In het kamp van de opponent had men daar zo zijn eigen gedachten over. ‘Vanuit ons oogpunt is dit gewoon een teleurstellend resultaat’, aldus de oefenmeester van het in de standaardklasse teruggekeerde Meedhuizen. Grote held aan de zijde van de Boys was doelman Arjan Levinga. Hij vormde een behoorlijk struikelblok in de Meedhuizer jacht op succes.

Wagenborger Boys had nog wat goed te maken na de 8-0 nederlaag van een week eerder in het duel met Veendam 1894/ Meedhuizen was de competitie met een 2-1 overwinning op Damacota gestart en aasde op een tweede zege. Zo ver kwam het dus niet en dat hadden de Meedhuizers aan zichzelf en aan die dekselse Wagenborger goalie te danken.

De mogelijkheden om de wedstrijd open te breken waren er wel, de inventiviteit en de scherpte om de versterkte defensie van Wagenborger Boys te slopen ontbraken echter. De passes werden vaak niet begrepen of de loopacties waren verkeerd. Volgens Smit allemaal het gevolg van onwennigheid.

Waar iedereen op een treffer van de bezoekers zat te wachten, was het Wagenborger Boys dat toesloeg. Erik Kort schoot de thuisclub na een knap uitgespeelde aanval op een 1-0 voorsprong. Die werd echter teniet gedaan door Edy Silva Lima (1-1), die een foutje van Levinga afstrafte en dus kon de wedstrijd feitelijk opnieuw beginnen. Wat Meedhuizen daarna echter ook probeerde, de Wagenborgers wilden niet van wijken weten en zagen hun verdedigende tactiek dus met een punt beloond worden.

In Wagenborgen waren ze na afloop maar wat blij met het eerste competitiepunt. Dat viel heel goed te begrijpen. Smit was daarentegen teleurgesteld. ‘Ja, wat wil je. Wij kregen de betere kansen en hadden het meeste balbezit. We hebben dat echter niet in een overwinning weten om te zetten. Dat moeten we onszelf kwalijk nemen.’

Hij heeft er alle vertrouwen in dat de spelersgroep van Meedhuizen nog kan doorgroeien. ‘Je moet niet vergeten dat er veel nieuwe jongens bij zijn gekomen. Het automatisme is er nog niet, we zitten nog in een gewenningsperiode. Desondanks mogen we niet ontevreden zijn. We doen het goed in de beker en halen uit de eerste twee competitiewedstrijden vier punten. Mij hoor je niet klagen.’ (foto: Martias Roossien).

No Replies to "Meedhuizen op gelijke hoogte met Wagenborger Boys"