Siddeburen maakt het zichzelf moeilijk in Meedhuizen

Siddeburen heeft aan de uitwedstrijd tegen Meedhuizen drie punten over gehouden. De ploeg van trainer Wiebrand Top had het zichzelf een stuk gemakkelijker kunnen maken als het de geboden kansen had weten te verzilveren. Nu werd het slechts 2-3 voor de bezoekers nadat ze bij rust een 0-3 voorsprong hadden laten noteren.

Er zijn maar weinig mensen die het gezien hebben, maar de toeschouwers die wel langs de lijn stonden moeten zich in de eerste helft van de tweestrijd wel even in de ogen hebben gewreven. Siddeburen voetbalde erg gemakkelijk op de Meedhuizer grasmat en liep soepeltjes uit naar een 0-3 voorsprong.

Eigenlijk was dat qua kansenverhouding nog aan de magere kant ook. Het zijn echter niet de kansen, mar de doelpunten die tellen. Egbert Bosma liet twee treffers noteren, waarbij de tweede indirect te wijten was aan een slippertje van de Meedhuizer goalie. Max Bulthuis nam nummer drie voor zijn rekening. Hij draaide knap bij zijn tegenstander weg en mikte de bal in de korte hoek: 0-3.

Een geruststellende voorsprong voor de Boertjes, die tot aan dat moment weinig van Meedhuizen hadden te vrezen. ‘Het enige waarover ik ontevreden ben, is dat we onszelf niet veel eerder in veilige haven hebben geschoten. Bij rust had het ook zomaar 0-5 kunnen staan’, sprak Wiebrand Top na afloop.

Dat gebeurde niet en dus was het afwachten hoe beide ploegen uit de kleedkamer zouden komen. Het werd al snel duidelijk dat Siddeburen de wedstrijd definitief op slot wilde gooien. De kansen waren er weer, de afwerking liet echter ook nu te wensen over. In dat geval wil het doelpunt nog wel eens aan de andere kant vallen. En dat gebeurde…

Meedhuizen had lange tijd als een aangeslagen bokser in de touwen gelegen. Dat was vooral te wijten aan het feit dat teveel spelers voor trainer gingen spelen, elkaar verwijten begonnen te maken en alleen nog maar aan hun eigen inbreng dachten. Je bent echter pas knockout als het licht je uit de ogen wordt gemept en daar wilde de thuisclub kennelijk niet aan denken. De rug werd nog een keer gerecht en de weg naar het doel van Siddeburen teruggevonden.

Achterin nam Meedhuizen meer risico’s en er werd hogerop druk gezet. Dat leidde zowaar tot kansen en twee doelpunten van de gastheren. Reyli Albertus was de eerste die zand in de Siddebuurster raderen strooide en vervolgens was Kevin Reiffers ook nog eens succesvol. Na een prima aanval joeg hij het leer twee minuten voor het laatste fluitsignaal richting kruising en tekende voor de 2-3 eindstand.

‘Verdedigend stonden we heel slecht, ondanks dat de jongens vooraf waren gewaarschuwd. Siddeburen heeft nu eenmaal spelers die gemakkelijk scoren. Als je ze dan zo simpel om de oren krijgt en er over en weer verwijten naar elkaar worden gemaakt, dan is de organisatie zo zoek. Van al dat gemopper wordt niemand beter. In de rust hebben we de zaak weer op de rails proberen te zetten, hebben we het geluk dat Siddeburen de wedstrijd niet op slot gooit en kunnen we toch nog laten zien dat we aardig kunnen ballen. Die tweede goal van ons valt te laat, anders hadden we misschien nog een punt kunnen pakken’, vertelt oefenmeester Elle Smit van Meedhuizen.

Wiebrand Top vond de overwinning, hoe benauwd die uiteindelijk ook tot stand was gekomen, meer dan verdiend. ‘Meedhuizen heeft best een goede ploeg, dat hebben ze na de rust wel laten zien. Als je alle mogelijkheden echter optelt hebben we te weinig gebruik gemaakt van de wanorde die er in de defensie van Meedhuizen heerste. Het was op het laatst nog wel even billen knijpen, want het zal je maar gebeuren dat je zelf niet scoort en dat de gelijkmaker binnen valt.’

De driepunter kon dus over de streep worden getrokken en kwam daarmee ij de ploeg terecht die er de meeste aanspraken op mocht maken. Meedhuizen zal bij zichzelf te rade moeten gaan hoeveel kapiteins er nodig zijn om het voetbalschip bestuurbaar te houden. Komend weekeinde mogen ze in de uitwedstrijd tegen het verrassend acterende Schildwolder SGV laten zien of ze iets van het duel tegen Siddeburen hebben opgestoken.

De Boertjes krijgen op eigen veld met een nieuwe derby te maken. Wagenborger boys komt namelijk op bezoek en daar heeft de brigade van Top nog een appeltje mee te schillen. Vorig seizoen beging Siddeburen in eigen huis ook de fout om teveel kansen onbenut te laten en waren het de Boys die er als een dief in de nacht met de punten vandoor gingen na treffers van Erik Kort en Johan Lubbers.

* Meedhuizen – Siddeburen 2-3 (0-3). Egbert Bosma 0-1; Egbert Bosma 0-2; Max Bulthuis 0-3; Reyli Albertus 1-3; Kevin Reiffers 2-3.

No Replies to "Siddeburen maakt het zichzelf moeilijk in Meedhuizen"