Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week wordt min of meer ook weer beheerst door de perikelen rondom de coronacrisis. Er gingen weer heel wat wedstrijden niet door vanwege besmettingen. Daarnaast rolden ook de eerste afgelastingen binnen die met de overvloedige regenval te maken hadden. Gelukkig vallen er ook nog veel positieve zaken te melden, zoals de ruime 6-2 zege die eersteklasser Winsum op eigen veld wis te boeken. Schutters van de week zijn Mischa van Lang (VVS) en Emiel Kruger (SV TEO). Zij scoorden ieder drie keer.

1e Klasse E zaterdag
Zeerobben heeft zich zaterdag wel erg gemakkelijk aan de kant laten zetten door het fysiek sterkere Winsum. De Harlingers gingen een aantal keren zeer opzichtig in de fout. Het duel was nog maar amper op gang gekomen of het was Dylan Drent die voor een van de weinige Friese lichtpuntjes wist te zorgen. Hij profiteerde van een misverstand in de Winsumer defensie en tekende voor 0-1. De gelijkmaker stond korte tijd later al op het scorebord en was afkomstig van Rick Schaaphok: 1-1. Wouter Bloem zorgde daarna voor 2-1 en amper twee minuten later wist de volledig vrij gelaten Heinze Andringa de marge te vergroten: 3-1. Ongelukkig balverlies leidde vervolgens ook nog tot de 4-1 en opnieuw was Wouter Bloem de scherprechter.

Na de pauze leek Zeerobben even de hoop te hebben dat er toch nog wat te halen viel toen Brent de Groot ietwat gelukkig de 4-2 wist te scoren, maar zo ver liet de ploeg van Bert Vos het niet komen. Er werden nog twee treffers van Raul Bello aan het totaal toegevoegd, waarmee de eindstand op 6-2 kwam te staan.

2e Klasse J zaterdag
SV Bedum heeft een nederlaag geleden tegen het bezoekende Gorecht. De Hareners staken een 0-4 overwinning in de knip. De Bedumers zijn naarstig op zoek naar een interim-coach die de taken van de opgestapte Remy van der Wal moet overnemen. De paarshemden hebben tot nu toe nog maar een schamel puntje bijeen weten te sprokkelen.

3e Klasse C zaterdag
Jeremy van Coevorden en Bodhi Prenger waren verantwoordelijk voor de doelpunten die het Ten Boerster Omlandia op zijn conto kon schrijven in het treffen met het nog puntloze HFC ’15. Die treffers leverden het team van trainer Simon Schuil de eerste driepunter van het seizoen op. In deze klasse kreeg Noordwolde opnieuw een gevoelige tik om de oren. Thuisclub Velocitas wist het team van Roy Kamps met maar liefst 5-1 te kloppen. De spreekwoordelijke eer werd door Marco Vos gered.

4e Klasse C zaterdag
DVC Appingedam ging opnieuw onderuit. Was het Sauwerder SIOS een week eerder de meerdere van de Damsters gebleken, nu trok het bezoekende Amicitia VMC een 1-2 overwinning over de streep. De Damsters kwamen nog wel aan de leiding dankzij een treffer van Vincent Noordhof, maar Ronald van Bruggen en Otto Mekel draaiden het blad om.

SV De Heracliden lijkt de goede lijn te pakken te hebben. De ploeg van coach Jaap Danhof heeft na de knappe 0-3 overwinning op het Garmerwolder GEO opnieuw een zege weten te boeken. Op het sportpark Meij in Uithuizermeeden werd het nu 4-0 in het duel met het Leenster FC LEO. Stef Oosterhuis en Martijs Delker scoorden ieder twee keer.

Middelstum hield aan de uitwedstrijd tegen Lycurgus een punt over. De gasten leken aanvankelijk op weg naar een overwinning dankzij treffers van Mateo Milkovic en Romke Korpershoek, maar de voorsprong werd in het tweede bedrijf binnen tien minuten uit handen gegeven. Yvar van Oosten zorgde in de 80e minuut voor de aansluiting en Joost den Broeder bezorgde de gastheren in blessuretijd alsnog een onverwacht punt: 2-2.

GEO heeft zich niet weten te herstellen van de tik die men vorige week op de neus kreeg. In Oldehove werd met 4-3 verloren van OKVC. Het scoreverloop gaf ook hier te denken, want er stond al een uur speeltijd op de klok toen het scorebord 0-3 aanwees voor de gasten. Ferry Stollenga (2) en Robert Bleeker waren de doelpuntenmakers. Daarna ging het echter helemaal mis met het team van trainer Leendert Nieborg. Christian Usai (2), Otis Mos en Ruben Meijer bezorgden de thuisclub een onverwachte zege.

‘We moesten teveel spelers missen en ik moest te snel wisselen. Twee doelpunten van hun vallen vrij snel achter elkaar. Op dat moment leek het alsof er angst in mijn ploeg sloop. We kwamen niet meer onder de druk uit’, aldus Nieborg. De laatste driepunter van de Oldehoofsters dateerde van 7 december van het afgelopen jaar toen OKVC een 0-2 overwinning wist te boeken. Saillant detail? Dat was eveneens in duel met GEO, maar toen in Garmerwolde.

SIOS wist aan het treffen met gastheer ON Roden een 1-3 zege over te houden. Rindert Havinga was twee keer trefzeker voor de Sauwerders. Ook Rohan Dijk pikte een graantje mee. SIOS staat momenteel gedeeld tweede, samen met Mamio, op drie punten achterstand van het nog ongeslagen Niekerk.

5e Klasse D zaterdag
SV TEO en Stedum hebben in 5D de strijdbijl begraven toen er 3-3 op het bord stond. Emiel Kruger schoot namens de gastheren drie keer raak. Voor Stedum scoorden Tiemen Dijk, Robbert Slager en Matthijs Colstee.

Warffum heeft weer drie punten aan het totaal weten toe te voegen. De Hogelandsters gingen op bezoek bij Nieuw-Roden, waar Jur Smit ooit trainer van de zondagtak is geweest. Smit en zijn mannen zegevierden met 1-2 dankzij treffers van Roel Batema en Jeffrey Doornbos.

Corenos mocht ook weer spelen en deed dat op eigen veld tegen het stad-Groninger Potetos. Na de midweekse 4-2 zege op SV TEO een mooie gelegenheid om te laten zien wat de Roodeschoolsters in huis hebben. Een hoogstaand duel werd het niet. Teveel spelers waren niet in hun normale doen. Toch zou Corenos met 6-0 winnen dankzij treffers van Joran Knot (2), Marcel Dijkstra (2), Sven Knot en Wesley Dijksterhuis.

5e Klasse E zaterdag
Meedhuizen bezorgde zichzelf een aardige opsteker en gastheer SGV een flinke kater. Het team van trainer Elle Smit zegevierde in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-4 op de tot aan de aftrap nog ongeslagen Schildwolders. De meest productieve voorhoede van deze klasse kreeg nu dus het deksel op de neus. Namens de bezoekers was het Tiago Fernandes die het spel op de wagen wist te zetten. Een voorsprong die op dat moment terecht werd genoemd. Toch zou SGV iets terug doen. Een vrije trap viel wat al te gemakkelijk achter doelman Koen Nijp en de goalie greep kort daarna in het luchtledige en zag Jos Hoeksema zijn tweede treffer maken: 2-1.

De Meedhuizers kenden daarna een iets mindere fase, maar liepen voor de rust geen averij meer op. Sterker nog, in het tweede bedrijf was het andermaal Tiago Fernandes die scoorde en de teams daarmee op gelijke hoogte wist te brengen: 2-2. Debutant Yunus Ciftci zorgde daarna voor 2-3, maar een eigen doelpunt van Arnoud Stoppels deed de vreugde weer temperen. Meedhuizen liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam drie minuten na de onfortuinlijke tegengoal opnieuw aan de leiding. Nu was het Jairzinho Larissa die scoorde en daar zou het ook bij blijven: 3-4.

Coach Elle Smit kan vooralsnog tevreden zijn over de hernieuwde kennismaking van zijn team met de standaardklasse. Uit de vier gespeelde wedstrijden werden zeven punten verzameld. Die zorgen er wel voor dat Meedhuizen momenteel de nummer vijf van 5E is, al zou Siddeburen hen nog kunnen passeren omdat zij hun wedstrijd afgelast zagen worden.

VVS had in Mischa van Lang een trefzekere schutter. De Oostwolder scoorde in de uitwedstrijd tegen Harkstede drie keer en dat bleek voldoende te zijn voor een 0-3 overwinning. Dankzij die zege heeft VVS het verliezende SGV achterhaald en deelt men de leiding nu met de Schildwolders en Veendam 1894, dat overigens wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

4e Klasse C zondag
Bij Farmsum houden ze wel van wat spanning. Na het spektakelstuk tegen PJC, dat met 5-4 werd gewonnen, was het zondag opnieuw raak. Nu waren het echter de Farmsumers die uit een schier kansloze positie terug moesten zien te komen. Thuisclub MOVV stond op zeker moment met 4-1 aan de leiding toen Farmsum aan een inhaalrace begon en zowaar op gelijke hoogte wist te komen. Het kwartje viel echter alsnog de andere kant op omdat de gastheren in het slot van de wedstrijd nog twee keer scoorden en de eindstand daarmee op 6-4 wisten te bepalen. Voor Farmsum scoorden Danny de Vries, Herbert van Brugge, Alwin Nap en Teun Westerhuis.

5e Klasse C zondag
Geen publiek, veel regen en een 0-1 overwinning voor het tot dan toe nog puntloze Froombosch. Veel triester kon het voor gastheer SV Woltersum niet worden. Wat de thuisclub ook probeerde, meer dan het predikaat matig verdiende het duel niet. Froombosch geloofde het na de treffer wel en beperkte zich hoofdzakelijk tot verdedigen. De Woltersummers konden het ijzer niet vinden dat de defensie van de gasten had moeten openbreken.

Het Woldendorper WEO leek op weg naar een aardige surprise. In en tegen Nieuweschans kwam de ploeg van trainer Bob Mulder met 0-2 (Niels Jansen en Jan Meijerhof) aan de leiding en wist de voorsprong zelfs naar 0-3 uit te breiden toen Daniël Boekee vanuit het niets wist te scoren. WEO stond toen al met tien man. Wouter Slager kreeg zijn tweede geel namelijk voorgehouden en kon vertrekken. ‘Het werd daarna te snel 1-3. We kwamen niet meer onder de druk van Nieuweschans uit. Ze hebben best wel een goede ploeg hoor. Uiteindelijk mogen we doelman Rody Bos bedanken dat we in ieder geval nog een punt hebben gepakt. Er moesten namelijk nog twintig minuten gespeeld worden toen de 3-3 op het bord stond. We hebben een prima eerste helft gespeeld en de 0-2 bij rust was volkomen terecht. Maar goed, het blijft doodzonde dit’, vertelt Mulder.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"