Hoe krijgen we amateurvoetbal weer op gang?

‘Het zal bij jullie ook wel rustig zijn.’ Het is een opmerking die we de laatste tijd steeds vaker te horen krijgen als redactie van EemsmondSport. We kunnen het niet ontkennen. Er zijn wel eens drukkere tijden geweest. Er is ook weinig om naar uit te kijken nu de corona-pandemie de maatschappij heeft ontwricht, met alle gevolgen van dien. Uiteraard wordt de sportwereld ook geraakt. En dus valt er ook voor ons team veel weg. Het jaar 2020 kunnen we rustig als een verloren jaar afboeken. Control, Alt en Delete.

Na het aankondigen van een nog strenger regime is in elk geval duidelijk geworden dat de winter dit jaar erg vroeg is ingevallen. Seniorenvoetballers mochten nog wel in groepjes van vier trainen, maar vanaf 18 jaar is sporten alleen nog toegestaan op 1,5 meter en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Zo valt op de website van de rijksoverheid te lezen. De al eerder afgekondigde maatregelen blijven tot half december van kracht en dus zal er dit jaar door de amateurvoetballers geen competitie meer worden gespeeld. De KNVB had de loting voor de tweede bekerronde al uitgesteld, maar door de wedstrijden van begin december is nu definitief een streep getrokken.

Het is niet helemaal onbegrijpelijk dat de rek er onderhand uit is binnen de amateurtak. Clubs wringen zich in allerlei digitale bochten om de leden bij de vereniging betrokken te houden. En toch neemt het aantal opzeggingen toe. Omdat men de gezelligheid van de club mist. De KNVB merkt als geen ander dat er iets gedaan moet worden. Er moet de leden een ander vooruitzicht worden geboden, er moet kortom een corona-proof perspectief uit de hoge hoed worden getoverd. We wachten in spanning af en leggen u een poll voor. Wat is volgens u de beste optie om, als de omstandigheden het toelaten, toch weer van een voetbalwedstrijd te kunnen genieten?

Hoe en op welke manier krijgen we het amateurvoetbal weer op gang...?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

No Replies to "Hoe krijgen we amateurvoetbal weer op gang?"