Jeugd brengt rugbyclub DRC Phoenix tot leven

Het is al een tijdje stil op het rugbyveld in Delfzijl. Behalve op de vrijdagavond tussen zeven en acht uur. Dat is het moment dat er op het rugbyveld weer een teken van leven is.

Enthousiaste jeugdleden van DRC Phoenix gebruiken het hele veld om de welbekende ‘rugby-lijntjes’ te lopen en elkaar op een verantwoorde wijze te leren tackelen. Het leren omgaan met een rugbybal is niet heel makkelijk. En het altijd achter de bal blijven, om niet buitenspel te staan, is een mindset. In het rugby mag je de bal namelijk alleen achterwaarts passen. Maar hoe leuk is het dan dat er al een mooi niveau wordt behaald met het afsluitende partijtje. En waarom is er altijd één jeugdlid die na de training nog wel een half uur oefent op het nemen van kicks, een belangrijk onderdeel van rugby? Juist ja, om de beste te worden.

Voorzitter Niels Bron: ‘Rugby is een echter sport voor jonge kinderen. Zowel voor jongens als voor meisjes. Jonge kinderen willen graag stoeien en daar is in het rugby meer dan voldoende ruimte voor. Rugby is niet voor niets de snelst groeiende sport in Nederland.’

De lokale rugbyclub is meer dan tevreden dat er gewoon doorgetraind kan worden met de jeugd. Er kunnen wellicht nog geen wedstrijden gespeeld worden, maar spel en plezier zijn de belangrijkste aspecten bij jonge kinderen. Bij Phoenix trainen en spelen kinderen op vrijdagavond in twee verschillende leeftijdscategorieën, te weten 6 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 17 jaar, onder leiding van een ervaren speler-coach.

Ook nu er een avondklok is ingesteld kan er nog ‘gewoon’ getraind worden. ‘We doen wat mag en hopelijk mogen de volwassenen weer snel het veld op om na de jeugd te trainen’, besluit Bron.

No Replies to "Jeugd brengt rugbyclub DRC Phoenix tot leven"