Jeugdspeler DVC Appingedam naar voetbalschool Kosovo

Rowdy Meijer uit Appingedam is al jaren trainer van voetbalschool FC. Olti uit Kosovo. Als alles volgens plan verloopt, vertrekt de Noord-Groninger komende zomer voor een langere periode naar Kosovo om de voetbalschool te bezoeken. Dit bezoek zal iets anders gaan dan normaal. Voor het eerst in het 10-jarig bestaan van de voetbalschool zal er namelijk ook een jeugdspeler van DVC Appingedam richting Kosovo vertrekken.

Meijer kreeg alle tijd om binnen de Damster voetbalclub op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat voor dit toch wel opmerkelijke avontuur. En die heft Meijer gevonden. ‘Ik zocht iemand met uitstraling en de geschikte schoolopleiding. Het was even zoeken, maar uiteindelijk heb ik een keuze kunnen maken’, vertelt de coach. De keuze viel op de 17-jarige Pascal Kiel, uitkomend voor DVC JO19-1 en bezig met een opleiding Sportkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Voor de oefenmeester zelf is het iedere keer weer een ervaring om de voetbalschool te bezoeken, maar hij kan zich ook goed voorstellen dat het voor de speler in kwestie een bijzondere ervaring is om in het buitenland zijn kunsten te mogen vertonen. Meijer: ‘Daarnaast wordt hij in de gelegenheid gesteld om een nieuwe cultuur te ontdekken en in het kader van zijn opleiding te ervaren hoe de voetbalsport daar beleefd wordt.’

De jeugdige voetballer van DVC, leerling vindt het heel bijzonder dat juist hij dit avontuur tegemoet gaat. ‘Ik ben ontzettend benieuwd naar de cultuur daar en hoe ze daar tegen dingen aankijken. Ik verwacht veel te leren over het trainerschap en ook over de technische kant van de sport. Voor mij is het allemaal nieuw om zo lang van huis te zijn, dus op dat vlak zullen er ook veel leermomenten zijn. Ik ga dit avontuur aan voor mijn persoonlijke ontwikkeling en denk dat ik dit avontuur voor de rest van mijn leven niet meer vergeet.’ De jongeling hoopt dat hij de kennis die hij in Kosovo opdoet op zijn opleiding kan toepassen.

De voetbalschool heeft al drie keer met succes deelgenomen aan het Damster JeugdToernooi. Meijer, inmiddels acht jaar trainer van de school, is van plan om in de toekomst vaker (jeugd)voetballers uit te nodigen om de Voetbalschool in Kosovo te bezoeken. Dit kunnen volgens hem ook spelers zijn van omliggende verenigingen.

Het is de bedoeling dat Meijer begin juni vertrekt en tot eind augustus op de voetbalschool actief zal zijn. Pascal Kiel zal de koffers pakken als de zomervakantie is begonnen en keert dan tegelijk met Meijer weer terug naar Nederland. Beiden met waarschijnlijk koffers vol nieuwe ervaringen.

1 Reply to "Jeugdspeler DVC Appingedam naar voetbalschool Kosovo"

  • comment-avatar
    Antje Bogema februari 16, 2021 (21:35)

    Topper!!!!! Wat een ervaring, wat een uitdaging. Ben hartstikke trots op je