Opnieuw streep door evenementen MFAC Loppersum

Net als in 2020 heeft het bestuur van MFAC Loppersum besloten om voor dit jaar geen evenementen te organiseren. Gezien de voortwoekerende COVID 19-pandemie is het risico te groot om op dit moment evenementen te gaan organiseren. Zoals al is aangekondigd door de Veiligheidsregio mogen er tot 1 juni geen evenementen plaats vinden.

Aangezien de Noorderrondrit in mei zou worden georganiseerd kan deze dus dit jaar geen doorgang vinden. Het volgende evenement dat MFAC Loppersum op de kalender had staan, was de grasbaanrace op 13 juni. ‘We zitten nog steeds in een lockdown en veel van onze sponsoren genereren weinig tot geen inkomsten. Ket is daarom niet erg realistisch om ze dit jaar te benaderen. Begin juni is dan gewoonweg te vroeg om een groot evenement als een Dutch Open Grasstrack in Loppersum te organiseren. Ook omdat er naar alle waarschijnlijkheid nog veel regels zullen gelden zoals 1,5 meter afstand en een maximaal aantal bezoekers per evenement’. vindt het bestuur.

Hierdoor heeft MFAC Loppersum, in goed overleg met de Koninklijke Nederlandse Motorsport Vereniging (KNMV), dan ook besloten om de Grasbaanraces ook dit jaar van de baansportkalender te halen. Afgelopen maand kwam het bericht dat de vrijmarkt op Koningsdag in Loppersum ook niet doorgaat. De vele verkeersregelaars die tijdens de vrijmarkt worden ingezet, worden ook veelal ingezet voor de Lopster Torenloop.
Zodoende kon MFAC Loppersum vrij gemakkelijk aan de benodigde aantallen verkeersregelaars komen. Dat is dit jaar niet zo. Daarbij komt ook nog dat de Lopster Torenloop in feite wordt gefinancierd door de Noorderrondrit en de grasbaanraces. Aangezien deze beide evenementen zijn geschrapt, is financiering niet aanwezig.

Ook geldt voor de Lopster Torenloop dat het gewoonweg te vroeg is om een evenement met veel deelnemers begin juli te organiseren.
Na overleg met de organisatie van het Loopcircuit is dan ook besloten om de Lopster Torenloop op 3 juli niet te organiseren. ‘Al met al is 2021 weer een verloren jaar, bestuur en medewerkers van MFAC Loppersum richten het vizier vol goede moed op 2022.’

No Replies to "Opnieuw streep door evenementen MFAC Loppersum"