Verenigingen gaan eigen Regiocup organiseren

Een negental regionale voetbalverenigingen gaat de strijd aan tijdens een zelf georganiseerde editie van de Eemslanden Cup. Dat is althans de bedoeling als er straks eindelijk weer in competitieverband gevoetbald mag worden. Op 1 mei wordt bepaald of de eerste aflevering van dit initiatief van start kan gaan. Alles is immers sterk afhankelijk van de dan nog geldende maatregelen rondom de corona-pandemie.

Verenigingen die de strijd met elkaar zullen aanbinden zijn de derdeklassers Omlandia, SC Loppersum, Holwierde en Noordwolde. Uit de vierde klasse doen SV De Heracliden uit Uithuizermeeden, Middelstum, DVC Appingedam en Poolster uit Spijk een gooi naar de prijzen. Uit de vijfde klasse heeft SV Woltersum toegezegd aan de Cup mee te zullen doen.

Er wordt een competitie op touw gezet voor de eerste als tweede elftallen van de vereniging. Uitzondering hierop is SV Woltersum, dat alleen met het eerste team komt opdraven. Zij komen uit in de strijd om de Eemslanden Cup voor tweede teams. Van DVC Appingedam is inmiddels bekend dat zij als enige een derde elftal zullen afvaardigen. Ook die ploeg zal in de competitie voor tweede teams uitkomen.

‘Het idee achter de organisatie van deze Cup is om gewoon weer lekker wedstrijden te kunnen spelen tegen clubs uit de buurt. Juist om het gevoel van een derby weer omhoog te halen. Niet alleen voor de spelers, maar hopelijk ook voor de toeschouwers. Het moge duidelijk zijn dat een en ander afhankelijk is van de ontwikkelingen rondom de corona-pandemie’, aldus de oefenmeesters van de deelnemende verenigingen.

De negen verenigingen hebben er bewust voor gekozen om de Eemslanden Cup niet bij voetbalbond KNVB onder te brengen, maar de organisatie zelf in handen te houden. Om alles in goede banen te leiden liggen er al een conceptreglement en speelschema klaar waarin verschillende aspecten zijn meegenomen.

Een hiervan is het nemen van strafschoppen na de wedstrijd. Ook strijden ploegen mee om prijzen op basis van de stand. Daarnaast zijn er beloningen voor de beste speler en keeper, de sportiefste ploeg en de topscorer van het evenement. EemsmondSport zal in woord en beeld verslag doen van de wedstrijden die op het programma staan.

De Eemslanden Cup gaat van start zodra er vanuit het kabinet groen licht wordt gegeven om weer te kunnen voetballen. Zoals we dat voor de coronacrisis gewend waren en voldoende tijd hebben voor een wedstrijdgerichte voorbereiding. De eerste speeldag wordt dan in overleg met de trainers van de deelnemende clubs bepaald.

Als blijkt dat er onvoldoende tijd is om de Eemslanden Cup vanwege coronamaatregelen te laten afwerken, kijken de clubs naar mogelijkheden om voor de zomerstop onderling oefenwedstrijden te gaan spelen.

No Replies to "Verenigingen gaan eigen Regiocup organiseren"