Jeugd maakt kennis met zeilen op Schildmeer

De belangstelling voor de proeflessen bij zeilvereniging Schildmeer in Steendam was groot, met als resultaat dat maar liefst 45 kinderen kennis hebben gemaakt met zeilen op het Schildmeer.
Tijdens drie proeflessen leerden de kinderen steeds meer over het zeilen. Tijdens de eerste les is hen iets verteld over de Optimist (zeilboot) en konden ze oefenen in een heuse zeilsimulator. Ook hebben ze geleerd hoe je een Optimist moet optuigen.

Tijdens de tweede training waren de weergoden de deelnemers en de vereniging goed gezind. Onder een fraaie blauwe lucht en volop zon konden de kinderen met zijn tweeën echt in de Optimist gaan varen. De kapitein aan het roer en de andere aan de schoot. Zondag was de derde en laatste les en mochten de kinderen voor het eerst alleen in de Optimist een baantje zeilen. Na afloop van de les hebben alle deelnemers een welverdiend certificaat ontvangen.

‘Als vereniging kijken wij terug op drie fantastische dagen en zijn blij en trots dat de eerste kinderen zich al hebben aangemeld voor de zeillessen op de vrijdagavond’, vertelt de club.

Voor meer informatie kan men mailen naar training@zeilverenigingschildmeer.nl. Of kijk op www.zeilverenigingschildmeer.nl.

Zeilvereniging Schildmeer is een actieve en laagdrempelige vereniging, gevestigd in Steendam aan het Schildmeer. Binnen de vereniging heeft men een actieve en gezellige groep zeilers. De jeugdleden zeilen in een Optimist, Splash of Laser. Doel van de vereniging is om spelenderwijs en met individuele begeleiding, de jeugd te leren om in een zeilboot te varen. Zeilen is plezier, vrijheid en avontuur. Voor meer informatie kan men ook contact opnemen met Wim Wind, telefoon 06 -18662524.

No Replies to "Jeugd maakt kennis met zeilen op Schildmeer"