Europees en wereldkampioen geeft gastles bij Kyôchô

Valeri Dimitrov (39), maar liefst twintig keer Europees kampioen fullcontact karate en winnaar van drie wereldtitels heeft vorige week les aan de jeugd van Kyôchô uit Delfzijl gegeven. Vanuit Bulgarije maakte deze topvechter een tour door Nederland waar hij vijf sportscholen bezocht, waaronder die van Patrick en Inge Stegenga. Op zaterdag eindigde de tour in sportcentrum Papendal in Arnhem waar alle volwassen karateka’s uit Nederland een training met hem konden volgen.

De training werd gedeeld met drie andere scholen uit het Noorden. Vijfenvijftig karateka’s vanaf tien jaar zijn door deze ontmoeting weer een fantastische ervaring rijker. De les eindigde namelijk met het vechten tegen elkaar, persoonlijke vragen stellen aan de wereldkampioen en een mooie groepsfoto.

Dimitrov stond meerdere keren op het podium bij het wereldkampioenschap zonder gewichtscategorieën, dat eens in de vier jaar in Tokio wordt gehouden. De Bulgaar heeft zelfs een karatetechniek met zijn naam; de ‘Valeri kick.’
Toen Sensei Patrick Stegenga in 2019 voor zijn vierde dangraad op ging in Japan, ontmoette hij Valeri Dimitrov. Samen stonden ze op het examen voor de wereldboard in Tokio. Dimitrov behaalde zijn vijfde dan in het Shinkyokushin-karate. Dit is een manier om jezelf te overwinnen en te ontdekken. Discipline, respect en wilskracht staan voorop. Wereldwijd beoefenen ongeveer vier miljoen mensen het Shinkyokushin-karate. Op de foto vanaf links Gilbert Cleveringa, Patrick en Inge Stegenga en Valeri Dimitrov.

No Replies to "Europees en wereldkampioen geeft gastles bij Kyôchô"