Voorbeschouwing amateurvoetbal

Eindelijk lijken we weer een normale voetbalcompetitie te kunnen afwerken en dus kunnen we ook weer een voorbeschouwing maken. Onder het motto dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst bieden, proberen we toch een inkijkje te geven in de mogelijk- en misschien wel onmogelijkheden van het amateurvoetbal.

Durft u te voorspellen wat eersteklasser vv Winsum komende zaterdag op eigen veld voor resultaat neerzet in het treffen met het Oostwolder Pelikaan S.? Met name Rick Schaaphok zal zich het bekertreffen van een drietal jaren nog wel herinneren. Hij scoorde toen maar liefst vier keer. Afgelopen weekend mikte hij twee keer raak in de uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen. In de tweede klasse gaat SV Bedum op bezoek bij DZOH in Emmen. Uit de laatste vier uitwedstrijden die men tegen de Drenten speelde, wisten de Bedumers zeven punten te halen.

NEC Delfzijl (zie foto) zal zich willen revancheren voor de mislukte competitiestart en moet dat dan ten koste van het thuis spelende vv Oosterwolde zien te bewerkstelligen. De Friezen begonnen het seizoen met een 3-3 gelijkspel in het duel met FC Meppel.

Noordwolde, Omlandia en Holwierde hebben in 3C wat goed te maken en zullen dat op eigen veld tegen respectievelijk FC Zuidlaren, HFC ’15 en Grijpskerk moeten zien te bewerkstelligen. SC Loppersum begon het seizoen met een overwinning en zal daar op bezoek bij Velocitas zeker een vervolg aan willen geven.

In de 4e Klasse C worden er bijna elke week wel een of meerdere derby’s gespeeld en dat is zaterdag niet anders. SV De Heracliden ontvangt op eigen veld DVC Appingedam. In het seizoen 2019/2020 wisten de Damsters in Uithuizermeeden met 0-3 te winnen. Zaterdag zegevierde de ploeg van coach Duurt Dijkman met 3-1 terwijl de Meisters op bezoek bij Poolster in Spijk een 1-1 gelijkspel lieten noteren. SIOS startte overdonderend met een 7-2 zege en neemt het nu in eigen huis op tegen Middelstum. De laatste vier wedstrijden die de ploegen in Sauwerd hebben gespeeld, leverden slechts één keer een overwinning voor de Middelstummers op.

FC LEO ontvangt vv Poolster in Leens. De gastheren zullen op jacht gaan naar de eerste punten, de Spijksters hebben er eentje op zak. Een duik in de historie leert dat Poolster uit twaalf onderlinge ontmoetingen op het Leenster sportpark slechts twee keer winnend tevoorschijn wist te komen en dat is al weer heel wat jaren geleden. RZ Baflo gaat in Groningen op jacht naar een nieuw succes in de uitwedstrijd tegen Lycurgus.

Noordbergum is in de voor het overgrote deel Friese 5e Klasse C misschien wel de grootste kandidaat voor de titel, maar kreeg afgelopen weekend een verrassende tik op de neus van Drogeham. Dat ontvangt zaterdag Zeester op sportpark It Doltsje. De Zoutkampers moesten er voor knokken in de thuiswedstrijd tegen VVT, stonden halverwege het treffen zelfs met 2-3 achter, maar wonnen (5-3) hun eerste competitieduel uiteindelijk wel.

De 5e Klasse E is voor de regio een van de meest interessante om te volgen omdat er alleen maar regionale vertegenwoordigers in terug te vinden zijn. Corenos ontvangt op eigen terrein Warffum. Beide ploegen wisten het doel afgelopen weekend wel te vinden. Ze waren goed voor vijftien treffers, waarvan er tien voor rekening van Corenos kwamen. SV TEO speelt op eigen veld tegen Meedhuizen en dat doet het Garmerwolder GEO tegen Eenrum. Beide teams moeten op jacht naar hun eerste succes.

Het zaterdagteam van Siddeburen kreeg afgelopen weekend een draai om de oren (6-1) van ZEC en ontvangt nu Noordpool UFC. De buren van de Zandeweersters speelden met 3-3 gelijk tegen Stedum, dat op het eigen sportpark aan de Bedumerweg te maken krijgt met De Fivel. De beide andere duels in deze klasse zijn Wagenborger Boys-Ezinge en SGV-ZEC. In Schildwolde zal alle aandacht uitgaan naar Jos Hoeksema, die SGV met drie goals de weg naar een 4-1 overwinning wees.

En dan is er tenslotte op de zaterdag 5F, waar SC Scheemda en VVS de regionale vertegenwoordiging vormen. Beide ploegen hebben de ouverture met een gelijkspel afgesloten. SC Scheemda ontvangt op sportpark d’Oosterd het Musselkanaalster SETA dat hard (1-5) onderuit ging in het duel met Bargeres. VVS zet de deuren open voor Erica ‘86, dat ook al geen gelukkige competitiestart kende. De Drenten verloren op eigen veld (1-3) van Veendam ’94.

Op zondag mag Siddeburen in 3B proberen om een driepunter te pakken in de uitwedstrijd tegen Wilper Boys, dat met maar liefst 6-1 door Actief van het veld werd gespeeld. In 4C neemt Farmsum het op eigen veld op tegen Pekelder Boys. Beide ploegen leden afgelopen weekend een nederlaag, dus valt er nog wat recht te zetten. De laatste keer dat de teams elkaar tegenkwamen wist Farmsum met 3-2 te winnen.

Het Woldendorper WEO komt op eigen veld uit tegen Drieborg. We konden in de historie dertien wedstrijden vinden die in Woldendorp door de clubs werden uitgevochten. De Woldendorpers trokken acht keer aan het langste eind. De grootste uitslag werd in het seizoen 2013/2014 genoteerd. WEO won destijds met 8-3.

Oldambtster Boys moet op eigen veld tegen THOS de nare smaak van een 5-0 nederlaag zien weg te spoelen en Usquert gaat op bezoek bij Nieuweschans. De Usquerders gingen afgelopen weekend met 1-3 onderuit tegen Yde de Punt. En laat dat nou de club zijn die Kloosterburen ontvangt. SV Woltersum krijgt DWZ op bezoek, de club die zondag voor het eerst in actie komt en dus automatisch nog op nul punten staat. Dat geldt ook voor de Woltersummers, maar zij verloren van Groen Geel.

Wat de clubs uiteindelijk hebben gepresteerd, kunt u te zijner tijd uiteraard op EemsmondSport terug vinden. Vindt u dat uw club te weinig aandacht krijgt? Stuur uw bijdrage naar info@eemsmondsport.nl.

No Replies to "Voorbeschouwing amateurvoetbal"