Winsum onderuit in duel met negental Pelikaan S.

Vv Winsum heeft op het Geert Reinders Sportpark in het kanodorp dure punten laten liggen in het duel met het Oostwolder Pelikaan S. De ploeg van trainer Bert Vos ging met 2-4 onderuit. De gasten eindigden het duel met negen man vanwege twee rode kaarten.

De Winsumers wisten op bezoek bij Leeuwarder Zwaluwen een punt te bemachtigen, waar het eigenlijk drie hadden moeten zijn omdat de Noord-Groningers een deel van de wedstrijd numeriek in de meerderheid waren vanwege een rode kaart bij de Friezen. Het duel zou uiteindelijk in 2-2 eindigen.

Thuis winnen van Pelikaan S. zou ook geen simpel optelsommetje worden. De Oostwolders hadden hun eerste competitieduel met 8-0 van Balk weten te winnen en dat smaakt uiteraard naar meer. De gasten begonnen dan ook goed aan het duel en kwamen terecht op een 0-1 voorsprong door een treffer van Fahim Bellghroub. Een kleine tien minuten later sloeg de feestvreugde om in frustratie en was het Jos Bulten die direct rood kreeg nadat hij een aanslag op de benen van Raoul Bello had uitgevoerd.

Pelikaan S. moest met tien man verder en voor Winsum was dat de gelegenheid om het duel qua stand weer in balans te brengen. Vlak voor rust lukte dat en het was Rick Schaaphok die zich knap vrij draaide en de gastheren langszij wist te brengen: 1-1. De verwachting was dat Winsum na de rust wel zou doordrukken. Er werden echter teveel foutjes op elkaar gestapeld waardoor Jeroen Haan enkele minuten na de doelwisseling de gelegenheid kreeg om het doel van Wouter Meijer onder vuur te nemen. Hij had daarmee succes en dus kwam Pelikaan S. andermaal aan de leiding: 1-2.

De equipe van Vos scoorde vervolgens 2-2 uit een prima aanval over rechts en een dito voorzet van Heinze Andringa. Het was andermaal Schaaphok die de kroon op het werk wist te zetten. Hij had zich na driekwart wedstrijd onsterfelijk kunnen maken als hij een toegekende penalty, na een overtreding op Wouter Bloem, binnen had geschoten. De trap vanaf elf meter miste echter het beoogde doel. Hij vloog hoog over.

Nadat ook Mustefa Albadawi (2x geel) vroegtijdig onder de douche moest, leek een voorsprong voor Winsum in de lucht te hangen. Het zou toch niet zo kunnen zijn dat de thuisclub nu nog averij zou oplopen. De waarheid lag echter aan de overzijde van het veld. Daar waar de gastheren de bal liever niet vandaan wilden halen. Een uithaal van Fabian Stevens van zo’n 35 meter zeilde stijf in het kruis en dat betekende 2-3.

Winsum kreeg daarna geen kansen meer, maar nog wel een tegengoal. In de haast om een dreigende nederlaag af te wenden, was iedereen van Winsum mee ten aanval getrokken, inclusief doelman Meijer. Het was voor Joshua Sion vervolgens een koud kunstje om het lege Winsumer doel na een afgeslagen corner van afstand te doorboren en zo de eindstand op 2-4 te bepalen.

* vv Winsum – Pelikaan S. 2-4 (1-1). Fahim Bellghroup 0-1; Rick Schaaphok 1-1; Jeroen Haan 1-2; Rick Schaaphok 2-2; Fabian Stevens 2-3; Joshua Sion 2-4.

No Replies to "Winsum onderuit in duel met negental Pelikaan S."