Holwierde krijgt tik op de neus van Aduard 2000

Holwierde is op eigen terrein lelijk onderuit gegaan in het duel met Aduard 2000. Aanvankelijk leek er niet veel aan de hand te zijn en stonden beide teams halverwege het duel op gelijke hoogte. Nadat Holwierde op een 3-2 voorsprong was gekomen ging het merkwaardig genoeg helemaal mis en zegevierden de Aduarders uiteindelijk met 3-6.

Holwierde begon goed aan de wedstrijd en kwam binnen de kortste keren op voorsprong te staan na een doelpunt van Thijs Sonneveld: 1-0. De gastheren lieten wat mogelijkheden onbenut om de score uit te breiden en zoals het wel vaker gaat, dan scoort de tegenstander wel. Dat gebeurde nu ook. Guido Weering was de maker van de 1-1. Holwierde liet zich niet van de wijs brengen en zag Jurrely Torbed voor 2-1 zorgen. Nog voordat de pauze was aangebroken had Aduard 2000 dat krasje in het geschonden blazoen ook weggepoetst. Rick Kazemier bepaalde de ruststand op 2-2.

De tweede helft was nauwelijks goed op gang gekomen of Holwierde wist voor de derde keer de leiding te nemen. Nu was het Robbie ten Hove die bejubeld werd: 3-2. Om de een of andere duistere redenen liep het daarna helemaal niet meer bij de bewoners van sportpark Katmis. Er ging teveel mis, vooral in verdedigend opzicht, om te denken dat ze de voorsprong lang zouden kunnen vasthouden.

Er waren een dikke 55 minuten gespeeld toen Ivar Kazemier een nieuwe dreun uitdeelde (3-3)en tien minuten later was het Rick Kazemier die de bezoekers voor het eerst aan de leiding wist te brengen: 3-4. Een van richting veranderd schot betekende 3-5 en uiteindelijk zou het zelfs nog 3-6 worden. Voor de statistiek misschien, maar de tik kwam hard aan in het Holwierder kamp, waar ze zich wel wat anders van de zonnige zaterdagmiddag hadden voorgesteld.

Trainer Eddy Tuik was behoorlijk teleurgesteld nadat het laatste fluitsignaal had geklonken. ‘Dit was wel even een tik zeg. Kom je tot drie keer toe op voorsprong en geef je het eigenlijk vrij eenvoudig weer weg. We verdedigden gewoon niet agressief genoeg op de bal. De scherpte daarin was er gewoon niet. We hebben nu drie tegenstanders gehad, waarbij wij de bovenliggende partij zijn geweest. En toch hebben we nog maar drie punten. Daar kun je niet tevreden over zijn’, aldus het oordeel van de oefenmeester.

De Aduarders zijn in 3C de enige ploeg zonder puntverlies en dientengevolge ook de trotse koploper in die klasse. Holwierde is op de tiende plek terug te vinden en zal zaterdag op jacht moeten naar eerherstel. Dat zal in en tegen Noordwolde moeten gebeuren. De geelzwarten wisten op verrassende wijze met 3-4 van thuisclub Be Quick 1887 te winnen, dus Holwierde is gewaarschuwd.

* Holwierde – Aduard 2000 3-6 (2-2). Thijs Sonneveld 1-0; Guido Weening 1-1; Jurrely Torbed 2-1; Rick Kazemier 2-2; Robbie ten Hove 3-2; Ivar Kazemier 3-3; Rick Kazemier 3-4; eigen goal 3-5; Guido Weening 3-6 (foto: René Battjes).

No Replies to "Holwierde krijgt tik op de neus van Aduard 2000"