Voorbeschouwing amateurvoetbal

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Voor een aantal verenigingen binnen de regio geldt dat zeker in de voorbeschouwing van deze week. Eersteklasser Winsum kan wel een opkikker gebruiken. Het team van trainer Bert Vos staat in Friesland tegenover FC Burgum. Beide teams hebben na drie duels nog maar een schamel puntje verzameld, waarbij de Friezen alleen op basis van het doelsaldo als slotlicht in 1E worden aangemerkt. Als er dan toch iets positiefs uit de zeker niet florissante positie van de clubs moet worden gehaald, dan is het wel dat de Winsumers tot nu toe vijf keer hebben gescoord, terwijl FC Burgum slechts twee goals kan opvoeren. Een daarvan was trouwens een eigen doelpunt. Aan Winsumer zijde heeft Rick Schaaphok alle treffers voor zijn rekening genomen.

Zaterdag 2e Klasse J
SV Bedum zal aan zelfvertrouwen hebben gewonnen na de 2-1 overwinning op Drenthina. Zaterdag gaat men op bezoek bij SC Elim, dat tot nu toe in drie duels tot een punt wist te komen. Dat was trouwens in het duel met Drenthina dat het treffen met negen man eindigde. SC Elim pakte in extremis nog een punt, nadat men bijna de hele wedstrijd tegen een 0-1 achterstand had aangekeken.

NEC Delfzijl reist af richting Haren om tegen Gorecht te gaan spelen. De Hareners hebben een duel minder (2) gespeeld dan hun tegenstander, maar hebben daaruit wel de volle zes punten gehaald. NEC Delfzijl zal zich willen wreken voor de zure nederlaag die afgelopen weekend in eigen huis tegen Gramsbergen werd geleden. Het team van trainer Marshall Pourier heeft één punt op het conto staan.

Zaterdag 3e Klasse C
Na de verrassende zege op Be Quick 1887 moet Noordwolde de ingezette lijn zien door te trekken in de thuiswedstrijd tegen Holwierde. De brigade van Eddy Tuik heeft nog wat goed te maken na de lelijke uitglijder in het duel met Aduard 2000. Het onderlinge verschil tussen beide kemphanen bedraagt slechts een punt, dus kan een overwinning meteen weer verschil maken tussen aansluiting bij de bovenste helft van de ranglijst of afglijden naar de onderste regionen.

SC Loppersum kan ook nog niet zeggen dat het echt los is gekomen. Tegen laagvlieger Glimmen kwamen de Lopsters niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Een nieuwe kans op succes wacht op eigen veld tegen HFC ’15 uit Hoogkerk. Dat wist Velocitas 1897 met 3-1 te kloppen en staat twee punten boven de selectie van trainer David van der Kam. En dan is er nog Omlandia dat op eigen veld SC Stadspark ontvangt. Doelpunten vielen er afgelopen weekend niet te noteren voor de Ten Boersters. Dat was bij de Stadjers wel anders. Die kregen er maar liefst zes om de oren van Grijpskerk. Notabene de club die in Ten Boer met 2-0 klop kreeg.

Zaterdag 4e Klasse C
ON Roden, met drie punten uit evenzovele wedstrijden, is de nummer elf uit deze klasse. Poolster uit Spijk  heeft er twee meer verzameld en staat op de vierde plek, welgeteld een punt achter de lijstaanvoerders Mamio en Niekerk. Die hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Spijksters. Het nog ongeslagen Poolster gaat op bezoek bij ON en weet zich gesterkt door een 2-1 overwinning op Lycurgus. Afgaande op de resultaten uit de eerste twee competitieduels (2-7 en 5-0 verlies) zou je van een gemakkelijke dag voor Poolster kunnen spreken. Afgelopen weekeinde haalde ON echter hard uit (1-7) richting het puntloze OKVC, maar of dat als graadmeter kan worden gezien voor de krachtsverhoudingen tussen de Rodenaren en hun tegenstander uit de gemeente Eemsdelta?

SV De Heracliden mag na drie remises op rij proberen de eerste overwinning te pakken. Dat zal geen eenvoudige opgave worden, want de Meisters moeten op bezoek bij Mamio, dat als een van de titelkandidaten te boek staat. Mamio heeft uit twee duels de volle buit weten te halen scoorde daarin tien keer. De ploeg van trainer Jaap Danhof heeft in drie duels even zo vaak weten te scoren.

Een duel om naar uit te kijken is zeker het treffen tussen gastheer SIOS en RZ Baflo. Afgaande op de historie van wedstrijden die in Sauwerd werden gespeeld, is het de Bafloërs nog maar twee keer gelukt om de winst mee naar huis te nemen. SIOS zegevierde vijf keer en twee keer eindigde de confrontatie in een remise. Met vier punten uit twee duels doet SIOS het ietsje beter dan RZ Baflo, dat uit drie wedstrijden drie punten heft weten te bemachtigen. FC LEO is gastheer voor DVC Appingedam. Beide clubs kregen afgelopen weekeinde een nederlaag te slikken, dus zullen er hier en daar revanchegedachten leven. Zeker bij FC LEO, dat in het seizoen 2019/2020 op eigen veld met 1-4 het schip in ging. Brian, Bram en Lars Mulder behoorden destijds tot de doelpuntenmakers van de Damsters.

Zaterdag 5e Klasse E
De Fivel heeft nog wat goed te maken na de halve misser in het duel met ZEC, maar treft in Ezinge een tegenstander die zich in Zeerijp niet zomaar aan de kant zal laten zetten. Daar kan Corenos over meepraten. Dat speelt in Roodeschool en zal er alles aan doen om de koppositie te behouden. Dat moet dan ten koste gaan van SGV uit Schildwolde dat op twee punten achterstand staat. Het wordt misschien wel een tweestrijd tussen zevenvoudig doelpuntenmaker Jos Hoeksema (SGV) en Joran Knot (Corenos), die er zes op zijn naam heeft staan.

Eenrum heeft misschien wel moed geput uit de zege op het danig gehavende Warffum en mag nu in eigen huis proberen of men ook Noordpool UFC uit Uithuizen een hak kan zetten. Het Ten Poster SV TEO ontvangt Siddeburen en is er ongetwijfeld veel aan gelegen om de serie positief afgesloten thuiswedstrijden van de laatste jaren tegen de Boertjes door te trekken. GEO krijgt het gehavende Warffum op bezoek. Beide ploegen bevinden zich met drie punten uit drie wedstrijden in het gezelschap van nog vier teams met die score.

Met speciale aandacht kijken we zaterdag naar het duel tussen gastheer Wagenborger Boys en Meedhuizen. Het bonte gezelschap van trainer Elle Smit deed zaterdag prima zaken door Stedum met 4-0 van het veld te vegen. Wagenborger Boys zal alles op alles zetten om van de hatelijke nul af te komen. Stedum zal zich willen revancheren voor de smadelijke nederlaag en mag op het sportveld aan de Bedumerweg proberen of het in staat is het bezoekende ZEC op afstand te houden.

Zaterdag 5e Klasse F
SC Scheemda zet de deuren zaterdag open voor Erica ’86. De Drenten kregen in drie duels maar liefst 21 tegengoals om de oren en wisten zelf slechts een keer doel te treffen. Joop van der Veen was de gelukkige. En ja, je kunt het sommigen bijna hardop horen denken. Dat moet wel een gemakkelijke middag voor de Scheemders worden. Echt overtuigend heeft men in de voorgaande wedstrijden echter nog niet gespeeld, dus wie weet wat er op het sportpark d’ Oosterd allemaal staat te gebeuren.

Het Oostwolder VVS gaat op bezoek bij de Noordbroek Zuidbroek Combinatie (ZNC) dat zonder puntverlies is en zich samen met Bargeres koploper mag noemen. Dat speelt thuis tegen Harkstede. Er zal ZNC dus veel aan gelegen zijn om geen misstap te maken. VVS daarentegen zal koste wat kost de aansluiting met het leidende duo willen behouden.

Zondag 3e Klasse B
De zondagvoetballers van Siddeburen moeten naar Nieuw Roden dat nog geen goed resultaat heeft weten neer te zetten. Voor de gasten geldt min of meer het zelfde, want een schamel punt uit drie wedstrijden? Daar steek je ook geen vreugdevuur voor aan.

Zondag 5e Klasse C
Kloosterburen moet aan de bak in en tegen Veelerveen, dat nog geen veer heeft gelaten en dat tegen de mannen uit het carnavalsdorp al helemaal niet van plan zal zijn om dat te doen. Het team uit de gemeente Het Hogeland kan daarentegen wel een overwinning gebruiken. Zij staan voorlaatste met één punt uit drie duels. Drager van de rode lantaarn in deze klasse is het puntloze Oldambtster Boys, maar daar zal niemand echt verbaasd van staan te kijken. Zij spelen op eigen veld tegen Usquert, dat afgelopen weekend een huzarenstukje verrichtte door titelkandidaat THOS op een nederlaag te trakteren.

In Woldendorp treedt WEO aan tegen SV Woltersum. Een duik in de geschiedenis van duels die tussen beide teams onder de rook van Delfzijl werden gespeeld leert dat het de Woltersummers zowaar twee keer is gelukt om de geelzwarten te kloppen. De doelcijfers slaan echter fors door in het voordeel van WEO, dat in het seizoen 2013/2014 de grootste overwinning liet noteren. Toen werd het 9-2 en werden er vier treffers gemaakt door Niels ‘de verlosser’ Jansen. WEO moet in de achtervolging op koploper Yde de Punt, dat het momenteel prima doet. En dat is ook wel eens anders geweest. De Drenten spelen op eigen veld tegen huidig nummer zeven Drieborg, dat al met 3-1 van WEO heeft verloren en de competitie opende met een 4-2 zege op Alteveer (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Voorbeschouwing amateurvoetbal"