Ronald Bouwman nieuwe trainer vv Ezinge

De 48-jarige Ronald Bouwman uit Ten Boer is door vijfdeklasser Ezinge voor de rest van dit seizoen als nieuwe oefenmeester aangetrokken. Bouwman was tot voor kort nog trainer van zondagclub SV Woltersum, maar stapte daar op omdat hij zich niet met de geldende coronaregels kon verenigen.

Ezinge zag Gezinus Oosterhuis, geboren in Godlinze, in september afhaken. Voornaamste reden voor zijn plotselinge vertrek is de combinatie tussen werk en afstand naar de club die Feerwerd als thuisbasis heeft. In januari waren beide partijen nog een verlenging van het bestaande contract overeen gekomen. De vijfdeklasser zat even met de handen in het haar, want waar haal je aan de vooravond van het nieuwe seizoen zo snel een voetbaltrainer vandaan. Terwijl de speurtocht naar een oefenmeester van start ging, nam een aantal clubmensen het roer voorlopig in handen. De geblesseerde Paul Broekhuizen fungeerde de afgelopen tijd als interim-coach.

Broekhuizen kan zich nu volledig op zijn herstel richten, want Bouwman heeft het stokje inmiddels overgenomen. De Ten Boerster was eerder trainer bij Meeden, Farmsum, Eenrum en SV De Heracliden. Hij is met enkele onderbrekingen ruim vijf seizoenen als coach aan SV Woltersum verbonden geweest. Onlangs besloot hij het bijltje er daar bij neer te gooien toen hem de toegang tot het dorpshuis in Woltersum werd ontzegd omdat hij geen QR-code kon overleggen. Ook zijn zoon, woonachtig in Delfzijl, besloot te vertrekken

Bouwman kreeg lucht van het feit dat Ezinge op zoek was naar een andere oefenmeester en besloot contact met de club op te nemen. Na één gesprek met een vertegenwoordiging van Ezinge was de klik er volgens de trainer al snel. ‘Het gevoel is goed. We hebben samen de doelstelling voor dit seizoen nog een keer uitgesproken en kijken dan wel weer hoe we verder gaan. De intentie is er bij beide partijen om langer door te gaan.’ Die doelstelling is, als alle spelers fit zijn, een plaats bij de top vijf zien te bemachtigen.

‘Bouwman heeft een goed verhaal en zijn ruime ervaring bij vergelijkbare verenigingen geven aan dat hij een clubman is’, vertelt Ewold Staal namens de Ezinger vereniging. Op de vraag of de oefenmeester nu wel van plan is om zich te laten vaccineren zegt Staal: ‘Dat is niet relevant en moet iedereen voor zichzelf weten. Wij weten van onze spelers ook niet wie er wel of niet is gevaccineerd. Dat maakt allemaal niet uit.’

Bouwman is overigens met een nederlaag begonnen. Op het veld in Feerwerd gingen de Ezingers met 1-2 onderuit. Nadat de Garmerwolders op 0-2 waren gekomen, was het in de slotfase Wiebe Leistra die voor de aansluiting zorgde. Daar zou het ook bij blijven. Geen al te beste start dus voor de kersverse oefenmeester, die zich er niet veel zorgen om wil maken. ‘We moeten eerst zorgen dat we alle jongens weer fit krijgen, dan komen de resultaten ook wel weer.’ Op bijgaande foto tekent Bouwman het contract, terwijl secretaris Grietko Folkerts zichtbaar in zijn nopjes lijkt te zijn.

No Replies to "Ronald Bouwman nieuwe trainer vv Ezinge"