Stefan van den Berg wijst Warffum de weg langs Noordpool UFC

Noordpool UFC heeft zich op eigen veld door Warffum laten verschalken. Na een 1-0 voorsprong bij rust, waren het de bezoekers die de wedstrijd naar zich toe wisten te trekken. Stefan van den Berg was de man van de dag. Hij viel in en maakte twee doelpunten voor de Warffumers, die uiteindelijk met 1-2 zouden winnen.

Trainer Willem Kluin was na afloop kort en krachtig in zijn commentaar. ‘Het verbaast je toch hopelijk niet dat ik zeg dat we dit soort wedstrijden kunnen verliezen? Onder Corenos en De Fivel zitten een hoop ploegen die elkaar wekelijks het leven zuur maken. Vandaag waren wij aan de beurt’, aldus de oefenmeester.

Kluin zag zijn team voor de pauze nog wel op voorsprong komen dankzij een treffer van Thijs Bos: 1-0. Een verdedigingsfout, waarbij drie man niet stonden op te letten bij een pass binnendoor en de bal zomaar binnen gekruld kon worden. Op dat moment was er sprake van een gelijkwaardige wedstrijd met kansen over en weer. ‘We maken ze niet af, dat is jammer’, aldus Kluin. Voetballend ging het allemaal wat moeizaam. Dat had veel te maken met de jeugdigheid van de nog steeds danig gehavende Uithuizers, die in het veld een echte kapitein ontberen. Er werden te vaak onnodige fouten gemaakt. Warffum, ook al niet optredend in de sterkst denkbare basis, speelde in het eerste bedrijf te onrustig en was te ongeduldig.

Er was een dik uur gespeeld toen bij Warffum Stefan van den Berg zich kwam melden. Na een gedwongen afwezigheid van drie weken mocht hij weer minuten maken en liet zich meteen gelden. Warffum speelde nu verzorgder en nam meer tijd om het gaatje in de Uithuizer defensie te zoeken. Het scheelde een slok op een borrel dat Van den Berg speelde, want hij nam zijn medespelers nadrukkelijk mee op sleeptouw.

Bij een vrije trap van Warffummer Roy Kuipers stond de thuisploeg niet op te letten. De bal kwam bij de tweede paal terecht en werd door Van den Berg tegen het nylon gemikt: 1-1. Na de gelijkmaker probeerde Noordpool UFC wel wat, maar echt overtuigend was het allemaal niet.

Uiteindelijk zou het opnieuw mis gaan toen de thuisclub de bal op het middenveld niet kwijt kon en vervolgens bij de tegenstander inleverde. Warffum bouwde goed op via een combinatie op het middenveld, waarna Stefan van den Berg aan de linkerkant van het strafschopgebied van Noordpool UFC opdook. Hij krulde de bal in de verste hoek binnen: 1-2. Wat de gastheren daarna ook probeerden, gescoord werd er niet meer en dus gingen de punten mee naar Warffum.

Oefenmeester Jurrie Smit van Warffum had alle reden tot tevredenheid. Zijn ploeg staat momenteel keurig in de middenmoot. Het gat naar de bovenste vier is overbrugbaar, maar daar zullen ze zich, net als binnen de Uithuizer voetballerij, in Warffum niet al te druk om maken.

* Noordpool UFC – Warffum 1-2 (1-0). Thijs Bos 1-0; Stefan van den Berg 1-1; Stefan van den Berg 1-2.

No Replies to "Stefan van den Berg wijst Warffum de weg langs Noordpool UFC"