MOVV maatje te groot voor Farmsum

Farmsum heeft op eigen veld een 2-4 nederlaag geleden in het duel met het bezoekende MOVV. De thuisclub begon goed, maar zakte gaandeweg de eerste helft terug. Uiteindelijk maakte de koploper in de 4e Klasse C na rust het verschil.

Er was Farmsum veel aan gelegen om de winst in eigen huis te houden, want er stond nog maar een schamel punt op het conto van de roodgelen. MOVV doet het wat dat betreft een stuk beter. Uit vier duels werden negen punten verzameld en dus viel hen een hoge klassering ten deel. Het team van trainer Erwin Buurmeijer begon prima aan het duel en wist al na vijf minuten op voorsprong te komen door een treffer van Teun Westerhuis.

Gezien de verhoudingen binnen het veld was de verwachting dat MOVV een moeilijke middag tegemoet zou gaan, want Farmsum had het eerste kwart de controle over de wedstrijd. Na een half uur spelen moest Danny de Vries geblesseerd afhaken. Hij werd vervangen door André Strijbos, die overigens goed inviel. Er moesten nog wat meer omzettingen worden gedaan en dat kwam de rust binnen het team duidelijk niet ten goede.

Farmsum liet de gasten te gemakkelijk terug in de wedstrijd komen omdat bij de thuisclub de discipline ontbrak om gemaakte afspraken na te komen. De gelijkmaker kwam vanaf elf meter na een overtreding op Jordi Blaauw. Het slachtoffer besloot de penalty zelf te nemen en maakte geen fout: 1-1. Nog voor de thee zette MOVV het wedstrijdbeeld op zijn kop en was het andermaal Blaauw die doel wist te treffen: 1-2.

Op dat moment zag het er somber uit voor Farmsum en dat gevoel werd nog eens versterkt toen Nick Wiegman er 1-3 van wist te maken. MOVV liet vervolgens na het duel definitief in het slot te gooien en zag Farmsum aansluiten middels een treffer van André Toxopeus: 2-3. In de slotminuten was het uiteindelijk Joel Puister die MOVV in veilige haven schoot (2-4) en zijn team daarmee de koppositie in 4C bezorgde.

Farmsum mocht het zichzelf aanrekenen dat het MOVV te simpel had laten lopen, maar over het algemeen waren de gasten ook net een stapje verder dan de thuisclub. Dat heet in vaktermen dan ook wel een maatje te groot.

* Farmsum – MOVV 2-4 (1-2). Teun Westerhuis 1-0; Jordi Blaauw 1-1 (str.sch.); Jordi Blaauw 1-2; Nick Wiegman 1-3; André Toxopeus 2-3; Joel Puister 2-4 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "MOVV maatje te groot voor Farmsum"