Winsum laat zich te simpel opzij zetten door PKC ’83

Eersteklasser Winsum is er opnieuw niet in geslaagd om een overwinning over de streep te trekken. In het thuisduel tegen PKC ’83 kwamen de mannen van trainer Bert Vos tot twee keer toe op voorsprong. Dat bleek niet genoeg te zijn. De Peizerweg Kring Combinatie poetste de achterstand telkens weg en pakte in de slotminuut zelfs nog de volle buit.

Winsum kon een overwinning goed gebruiken om wat afstand van de onderste plaatsen te nemen. Voor PKC ’83 gold dat men graag bij de subtop wilde aanhaken, dus waren er ingrediënten genoeg om te veronderstellen dat de toeschouwers op het Geert Reinderspark in Winsum een mooie voetbalmiddag te zien zouden krijgen.

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Tiuri Schievink werd net over de middenlijn aangespeeld en gaf gas in de richting van het Winsumer doel. Het schot was geplaatst, maar goalie Wouter Meijer wist de bal met een uiterste krachtsinspanning uit de bedreigde hoek te tikken.

Aan de andere kant kreeg Rick Schaaphok een niet te missen mogelijkheid na een corner vanaf de linkerkant van het veld. De bal werd in de vijf meter gepompt door Tijs Mulder en belandde in de kluts bij Schaaphok. Die hoefde alleen zijn voet er maar tegenaan te zetten. Dat lukte dan nog wel, maar het speeltuig vloog over de deklat.

Winsum had er kennelijk moed uit geput, want na 19 minuten was het wel raak. Een lange pass van Marcel Pannekoek op Heinze Andringa viel prima. De Winsumer snelde naar de achterlijn, liet zijn tegenstander staan en mikte het leer vanuit een niet al te gemakkelijke hoek tegen het nylon: 1-0. PKC ’83 probeerde het daarna van afstand, maar Meijer was op zijn post bij bijvoorbeeld een afstandsschot van Davey Wilkens.

Op slag van rust kregen de gastheren nog een mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Een vrije trap van Tijs Mulder werd door Schaaphok doorgekopt, maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal.

Er was ruim een uur gespeeld toen PKC ’83 langszij wist te komen. Binnen de verdediging van Winsum bestond tussen Marcel Pannekoek en Heinze Andringa onduidelijkheid wie de opkomende man moest afstoppen. Niemand leek zich daarvoor verantwoordelijk te voelen en dus kon er vanaf de achterlijn wel erg gemakkelijk een voorzet worden afgeleverd die voorbij de tweede paal belandde. Daar mocht de volledig vrij staande Tiuri Schievink met een soort van snoekduik koppend voor 1-1 zorgen.

Veel plezier beleefden de gasten niet aan de treffer, want nauwelijks zes minuten later stonden ze weer op achterstand. Winsum was de dominante ploeg en leek de gasten in de tang te hebben. Het uitverdedigen van de gasten ging op zeker moment niet al te soepel. De bal werd weggerost en via Raoul Bello opnieuw in het strafschopgebied van PKC ’83 gepompt. De inzet belandde achter Nick Berends die de hoge bal volledig verkeerd taxeerde. Wouter Bloem dook achter hem op en was er vervolgens als de kippen bij om het leer via onderkant lat andermaal binnen te schieten: 2-1.

De thuisclub had veerkracht getoond, nu was het zaak om de voorsprong vast te houden en waar mogelijk uit te breiden, zodat het thuisfront weer eens wat te vieren had. Dat mocht echter niet zo zijn. In de 71e minuut was het invaller Simon Schreiber die de bal terug wist te leggen op Jivan Vroom. De oud-voetballer van Appingedam kreeg alle ruimte om uit te halen. Doelman Wouter Meijer, die misschien wel iets te ver voor zijn eigen domein stond, verkeek zich op het schot en dat betekende 2-2.

Of het nou door de wissels kwam of niet, Winsum raakte daarna de grip op het duel kwijt. PKC ’83 bespeelde de ruimtes op het middenveld beter, gooide in het laatste kwartier het gas er nog een keer op en dat leverde zowaar resultaat op. Nadat Schievink op onderkant lat had gemikt, was het in de slotminuut Handrit Hoxaj die alle ruimte kreeg om aan te leggen en goalie Wouter Meijer voor de derde keer liet vissen: 2-3. Winsum stond andermaal met lege handen na een rommelig duel die eigenlijk geen winnaar verdiende. Met twee gelijke spelen en drie nederlagen op zak beginnen de zorgen, hoewel het nog erg vroeg in het seizoen is, behoorlijk te groeien voor de club uit het mooiste dorp van Nederland.

No Replies to "Winsum laat zich te simpel opzij zetten door PKC '83"