Corenos zet concurrent De Fivel een hak

Corenos heeft prima zaken gedaan door de als topper aangekondigde uitwedstrijd tegen De Fivel te winnen. De gasten waren een stuk slagvaardiger dan de ploeg uit Zeerijp, al werden er her en der heel wat mogelijkheden om zeep geholpen. In een meer dan vermakelijke derby trok de ploeg uit Roodeschool uiteindelijk met 0-2 aan het langste eind.

De bezoekers hadden een week extra gekregen om hun komende tegenstander te analyseren, want het duel dat Corenos tegen Meedhuizen zou spelen, werd afgelast. Voor oefenmeester Marco Pesiwarissa en zijn staf een ideale gelegenheid om te kijken hoe men De Fivel zou moeten bestrijden.

Inzet was uiteraard het heroveren van de koppositie in de 5e Klasse E, die door de afgelasting aan de Riepsters gelaten moest worden. Beide teams worden door de buitenwacht gezien als de titelkandidaten in die klasse, al zijn de trainers voorzichtig in hun uitspraken. De weg is lang, de bal is rond en de vreemde uitslagen vliegen je soms om de oren.

Corenos had in de vier gespeelde duels nog geen punt laten liggen, De Fivel speelde een duel meer, won daar vier van en moest bij het Zandeweerster ZEC een 2-2 gelijkspel toestaan. Er waren ingrediënten genoeg om te veronderstellen dat de toeschouwers in het druilerige Zeerijp, op een zwaar te bespelen veld, een mooi schouwspel te zien zouden krijgen. De sfeer zat er voor de aftrap al goed in. De opkomst van de spelers werd met vuurwerk aangekondigd. Nu zou er alleen binnen de lijnen nog vuurwerk moeten worden ontstoken.

Het door arbiter Martin Wever uit Veendam geleidde duel begon goed. Namens Corenos was Lars Baar er al snel bij om voor gevaar te zorgen. Doelman Sander Steenbergen was echter op tijd ter plekke om de voorzet van Jordan Muller onschadelijk te maken. Weifelend ingrijpen van de Riepster defensie zorgde niet veel later voor een hachelijk moment in het doelgebied van De Fivel, maar ook nu bleef Steenbergen overeind.

Na die toch wel energieke start raakte Corenos de grip op de wedstrijd een beetje kwijt en mocht de thuisclub snode plannen smeden om het de gasten moeilijk te maken. Een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld leek door Youri Buurlage tegen het nylon te worden gekopt, maar hij wist het speeltuig niet te raken. De bal kletste tegen de paal en vervolgens was het gevaar geweken. De gastheren kenden een betere fase, kregen veel corners en zetten hun opponent vrij vroeg onder druk, maar wisten geen gat in de Roodschoulster defensie te schieten. En dus werd het vaak van afstand geprobeerd. Daar had doelman Mark Monden dan weer goed het oog in, of het leer verdween ergens waar men hem nou net niet wilde hebben. Corenos had het er lastig mee om zich onder die druk weg te spelen en was onrustig, maar bleek achterin over voldoende kwaliteit te beschikken om niet echt in de problemen te komen.

Even leek de vlam in de pan te slaan toen er een overtreding werd gemaakt op Sven Knot die tot duw- en trekwerk aan weerszijden leidde. Fluitist Wever greep in en gaf Joran Bos van De Fivel en zijn collega Joran Knot van Corenos een gele prent.

Na meer dan een half uur spelen werd het spel pas echt op de kar gezet. De beweeglijkheid van zowel Jordan Muller als Lars Baar bleek de Riepster verdedigers net iets te veel van het goede te zijn. Baar liet op rechts zijn tegenstander staan en lepelde de bal vanaf de rechterkant voor het doel van Steenbergen. Jordan Muller was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten: 0-1. Met wat meer precisie hadden de gasten de marge binnen de kortste keren kunnen verdubbelen. Het lukte Baar echter niet op doelman Steenbergen te verschalken, terwijl een tweede poging over de deklat verdween.

Na de doelwisseling was het De Fivel dat als eerste aan een doelpunt mocht ruiken. Meer werd het ook niet, want beide pogingen stierven in de armen van Steenbergen. Het heilige vuur leek bij De Fivel daarna langzaam maar zeker te doven. Corenos bepaalde het tempo, was een stuk zorgvuldiger in de opbouw en beheerste het wedstrijdgebeuren.

De dominantie leidde vooralsnog niet tot treffers, al waren de mogelijkheden daarvoor voldoende aanwezig. Uiteindelijk vond De Fivel dat ze wellicht nog een helpende hand konden bieden. De glijpartijen op de glibberige kleigrond leidden nogal eens tot curieuze balbehandelingen. Tijdens een aanval van Corenos ging het in verdedigend opzicht mis bij De Fivel. Uiteindelijk moest Thomas van der Veen ingrijpen. Hij speelde het leer terug op zijn doelman, die de bal een paar meter voor het doel door zijn benen liet glippen. Hij wist het slippertje bijtijds te herstellen.

Het meest vervelende moment van de wedstrijd was het uitvallen van invaller Erwin Kuipers van De Fivel. Na een duel om de bal greep hij naar zijn been en bleef kermend op de grond liggen. Er werd om een brancard gevraagd, maar Kuipers weigerde daar op plaats te nemen en dus moest hij van het veld worden gedragen. Zijn plaats binnen de lijnen werd ingenomen door Chris van Dijken.

Duidelijk was op dat moment wel dat er heel wat moest gebeuren, wilde De Fivel nog met een goed gevoel van het veld stappen. De kans was er wel, want Corenos weigerde het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Dat deden ze pas in de 90e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Joran Knot gemist, door Jordan Muller keihard op de kruising geschoten en vervolgens in de rebound door Sven Knot tegen het nylon gemikt: 0-2.

Daarmee was de beslissing wel gevallen. De Fivel had zichzelf in bepaalde fases van de wedstrijd zelf tekort gedaan door enkele goede mogelijkheden onbenut te laten en vond daarna niet meer de kracht om, toen Corenos wel had toegeslagen, het tij nog te keren.

Coach Wilhem van der Wiel van De Fivel vond dat zijn ploeg terecht had verloren. ‘Je kunt inderdaad zeggen dat we meer uit de goede periodes hadden moeten halen die we vandaag hebben gekend, maar ik moet ook zeggen dat Corenos voetballend beter voor de dag is gekomen dan wij. Wij waren af en toe veel te onrustig en te gehaast aan de bal en misten duelkracht. Maar goed, we hebben een slag verloren. Dat wil nog niet zeggen dat we afhaken. De weg is nog verdraaid lang en er moeten nog heel wat wedstrijden gespeeld worden. Corenos gaat absoluut nog fouten maken.’

Zijn collega Marco Pesiwarissa was uitermate tevreden over het resultaat van een lastige voetbalmiddag. ‘We begonnen vrij goed maar vielen daarna terug. Onze opbouw werd vroeg verstoord, we konden de bal niet vasthouden. Op het moment dat we daar wel weer in slaagden, waren we ook veel gevaarlijker. Het was op zeker moment wachten op een tweede treffer van ons. Die valt eigenlijk veel te laat.’

* De Fivel – Corenos 0-2 (0-1). Jordan Muller 0-1; Sven Knot 0-2

No Replies to "Corenos zet concurrent De Fivel een hak"