Overzicht amateurvoetbal

Ook deze week hebben we weer een uitgedunde versie van het voetbaloverzicht, omdat veel clubs al uitgebreider aan bod zijn gekomen. Dit is mede te danken aan het feit dat we steeds meer verslagen krijgen toegestuurd en dat er in veel gevallen ook een foto wordt meegestuurd. Dat is uiteraard een mooie ontwikkeling. Man van het weekend is Jasper Dijkstra van vijfdeklasser Ezinge, die drie keer scoorde in het duel met Eenrum.

1e Klasse E zaterdag
Het overzicht van de voetballende amateurs beginnen we deze week met eersteklasser vv Winsum dat eindelijk weer eens de zoete smaak van een overwinning mocht proeven. Het bekerduel tegen Gomos op 11 september was de laatste keer geweest dat het team van trainer Bert Vos aan de positieve kant van de score wist te blijven. Balk, de tegenstander waarmee de Winsumers zaterdag mee moesten zien af te rekenen, had begin oktober verrassend het stad-Groninger Oranje Nassau onderuit weten te halen en had uit vijf duels twee punten meer (4) dan Winsum weten te behalen. Een overwinning was dan ook wel het minste wat van de groenzwarten gevraagd mocht worden.

De ploeg voldeed aan de verwachtingen. Uit een vrije trap van Tijs Mulder weet aanvoerder Marcel Pannekoek na elf minuten spelen voor 0-1 te zorgen. Nog voordat de pauze was aangebroken zorgde José Bello voor een verdubbeling van de marge. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Tijs Mulder tegen het gras was gekwakt: 0-2. Na de pauze vielen er geen doelpunten meer, maar was er nog wel een opmerkelijk moment. De wedstrijd kwam even stil te liggen omdat de assistent-scheidsrechter van Balk niet meer verder wilde. Hij had bonje met de leidsman van dienst en nam daarbij een nogal agressieve houding aan. Toen er eenmaal een vervanger was geworden, kon het duel hervat worden.

3e Klasse C zaterdag
SC Loppersum leed op het eigen sportpark aan de Bosweg een gevoelige nederlaag in het duel met Helpman. Een extra pijnlijk verlies, want de gasten hadden na de competitieopening eind september (2-0 winst op Noordwolde) geen enkel punt meer weten te pakken en kregen in vier duels maar liefst veertien treffers om de oren. De gehavende Lopsters leken weer iets op te krabbelen nadat men vorige week met 1-5 van slotlicht SC Stadspark had weten te winnen. Het had er zaterdag echter alle schijn van dat bij de thuisclub de wilskracht en de inspiratie ontbrak om die zege een goed vervolg te geven.

Voor Noordwolde was het ook al geen voetbalweekend om met plezier aan terug te denken. Op bezoek bij Velocitas kreeg het team van trainer Roy Kamps met 3-0 klop. Nou is dat niet zo’n verrassende nederlaag, want de Stadjers strijden momenteel met HFC ’15 uit Hoogkerk om de koppositie in 3C.

4e Klasse C zaterdag
RZ Baflo speelde op eigen terrein tegen hekkensluiter OKVC uit Oldehove. Het slotlicht kreeg zijn zesde nederlaag toegediend en werd met 3-1 aan de kant gezet. Tim Spijk en Reinout Geuze (2) tekenden voor de Bafloër treffers.

In Sauwerd kwam een einde aan de reeks wedstrijden waarin SV De Heracliden ongeslagen wist te blijven. Thuisclub SIOS, nog zonder puntverlies, bleef met 3-1 aan de goede kant van de score. Stefan Bultena zorgde voor het openingsdoelpunt. Rindert Havinga en Dennis Berghuis voegden daar nog twee treffers aan toe. Voor de Meisters was het Martijs Delker die raak wist te mikken. Saillant detail is dat SIOS een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de gedeelde lijstaanvoerders Niekerk en Mamio en maar twee punten achter het leidende duo staat. Het duel wat de Sauwerders moeten inhalen is de thuiswedstrijd tegen RZ Baflo. Die staat voor zaterdag 13 november gepland. Een week later speelt men opnieuw thuis, maar dan tegen Mamio. Het Leenster FC LEO leed thuis een 0-1 nederlaag in het duel met Amicitia VMC.

5e Klasse C zaterdag
Het Zoutkamper Zeester had eigenlijk met dubbele cijfers van het onthutsend zwakke Jistrum moeten winnen, maar de productie bleef halverwege de tien steken. Ruben Postma, Jeffrey Brink, Jasper Nienhuis, Henri Nienhuis en Chris Noordhof tekenden voor de treffers.

5e Klasse E zaterdag
Ezinge heeft in Eenrum de eerste overwinning onder de nieuwe trainer Ronald Bouwman te pakken. De Ezingers wonnen met 2-6 door doelpunten van Jasper Dijkstra (3), Ivar Zijlema, Ewart Gerritsen en Frank Werkman. Voor de Eenrumers waren Bobo Miedema en Siebrand Solinger succesvol.

Het duel tussen thuisclub GEO uit Garmerwolde en het bezoekende SV TEO uit Ten Post eindigde in een 1-1 remise. Stedum wist ruim een week geleden thuisclub SGV (1-3) de hakken zien, maar kreeg nu op eigen veld een tik op de neus van Siddeburen, dat in Vincent Jonkman, Wesley Hartman en Max Bulthuis de eigen doelpuntenmakers kende. Daar kwam nog een eigen goal van Stedum bij en dus werd de eindstand 0-4 in het voordeel van de gasten.

5e Klasse F zaterdag
VVS heeft zich weten te herstellen van de enorme dreun die SC Scheemda de Oostwolders had toegediend. In Nieuw-Weerdinge werd tegen de nummer twee NWVV een knap 1-1 gelijkspel behaald. Leon Boer was vlak voor tijd de maker van het doelpunt voor VVS en poetste daarmee de achterstand weg die men na een kwartier spelen had opgelopen na een treffer van aanvoerder Mark Kok. Voor de thuisclub betekende de remise het eerste puntverlies van dit seizoen.

3e Klasse B zondag
Siddeburen heeft dankzij een 2-5 overwinning op thuisclub LEO uit Loon weer wat lucht gekregen. Matthijs Hensen opende het bal, daarna volgden Maurice Jonkman (2), Ruben van der Ploeg en Julian Pot zijn voorbeeld.

4e Klasse C zondag
Farmsum heeft zijn eerste driepunter te pakken. Eenvoudig ging het allemaal niet, maar aan het einde van de rit voelde het wel lekker voor het team van trainer Erwin Buurmeijer dat het met 0-1 van slotlicht FVV wist te winnen. Het enige doelpunt werd gemaakt door Jan Bisschop.

5e Klasse C zondag
Usquert heeft op eigen veld weinig moeite gehad met Groen Geel. De Noord-Groningers zegevierden met 4-0 door doelpunten van Mohamet Keita (2) Noël Brontsema en Sjaak Wierenga. Kloosterburen gin met 3-0 onderuit op bezoek bij THOS.

WEO speelde een beladen uitwedstrijd tegen Oldambtster Boys. De thuisclub wist zelfs op een 2-0 voorsprong te komen dankzij goals van Dennis Burema en Emil Heeres. ‘Ons spel was niet om aan te gluren. We wilden wil, maar er lukte totaal niets’, aldus trainer Bob Mulder van WEO. Toen Dennis Burema na zijn tweede geel moest vertrekken, was de angel er wel uit bij de Boys. Wouter Slager zorgde in de extra tijd van de eerste helft voor 1-2.

Na de doelwisseling was het Alexsander Klok die een voorzet wilde geven, maar de bal zomaar in het doel van de gastheren zag verdwijnen. ‘Als het voetballend niet lukt, moet je een beetje geluk hebben’, aldus Mulder. De thuisclub leunde daarna zwaar op de verdediging en probeerde uit alle macht de Woldendorpers af te stoppen. Dat leverde hen nogal wat gele kaarten op en een dosis geluk, want vrouwe Fortuna was meer op de hand van Oldambtster Boys te zijn. De tijd leek WEO door de vingers te glippen, maar invaller Thom Bakker wist toch voor 2-3 te zorgen. Een lange haal vanuit de defensie van de Boys zorgde nog voor enige onrust bij WEO omdat doelman Rody Bos te ver voor zijn goal stond. Hij wist het gevaar echter te bezweren. Uiteindelijk was het Ruben Venema die de deur definitief op slot gooide: 2-4.

‘Dit was zeker een verdiende overwinning, maar wat hebben we er veel voor moeten doen. Dit was veruit de slechtste ploeg waar we tegen gespeeld hebben. Uiteindelijk ben ik erg blij dat we dit soort wedstrijden dan toch winnen en dat kunnen doen met een redelijk brede selectie’, sprak Mulder na afloop.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"